Новости

13.05.2014

НОВИНИ КОМПАНІЙ: ЛКМЗ виводить на ринок вітчизняний посівний комплекс «Златник»

Лозівський ковальсько-механічний завод, що входить до Індустріальної групи УПЕК, виводить на ринок вітчизняний пневматичний посівний комплекс «Златник». Таким чином, ЛКМЗ розширює лінійку своєї сільськогосподарської техніки, яка тепер буде представлена і у сегменті сівалок прямої сівби.

Одним з головних переваг нової пневматичної сівалки у порівнянні з традиційними сівалками тієї ж ширини захоплення є можливість засівати велику площу за один і той же період часу, а також здатність працювати як за традиційними, так і за мінімальними технологіями.

Як розповів головний конструктор Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі (ТОВ «УКБТШ») Олексій Гриненко, при проектуванні даного агрегату у першу чергу враховувалася необхідність пристосувати комплекс до роботи за технологіями нульової і мінімальної обробки грунту, а також забезпечення копіювання комплексом нерівностей поля.

Оригінальні конструкторські рішення в проектуванні агрегату дозволили забезпечити ряд переваг даної техніки:

— великий обсяг бункера для насіння і добрив дозволяє тривало працювати без зайвих додаткових зупинок, чим досягається висока продуктивність в період посівної;

— маса сівалки, яка припадає на висіваючу секцію, у 125 кг забезпечує високу проникаючу здатність сошників у грунт, що особливо актуально для роботи в умовах мінімальних і нульових технологій;

— важкий дводисковий сошник зі зміщенням дисків і додаткові хвилясті диски, встановлені перед кожним сошником, дозволяють працювати і по більшій кількості пожнивних залишків у технології no-till, а також забезпечують якісну канавку для насіння;

— копіювання секціями поверхні поля дає можливість повноцінно працювати на невирівняні полях;

— транспортна ширина 3 м, сприяє безпроблемному пересуванню комплексу по дорогах;

— безступінчате регулювання норми висіву дає можливість більш якісно підлаштовуватися під висіваються культури;

— можливість висіву насіння в широкому діапазоні (від маку до квасолі).

Директор з маркетингу агродівізіона ІГ УПЕК Ольга Бабкова вважає посівний комплекс «Златник» унікальним у своєму роді агрегатом, оскільки є вітчизняним аналогом кращих зразків імпортних пневматичних сівалок прямої сівби.

«При цьому, — додає вона, — «Златник» буде більш привабливим для наших аграріїв за вартістю, як самого агрегату, так і його подальшого обслуговування в експлуатації. Зараз закінчується випробування цієї техніки. Презентувати споживачам посівний комплекс «Златник» ми плануємо на виставці Агроекспо (2-4 жовтня, м. Кіровоград)».

Довідково.

— Основні технічні характеристики «Златник»

  • Кількість сошників, шт. — 40;
  • Міжряддя, см — 15;
  • Ширина захоплення, м — 6;
  • Ширина в транспортному положенні, м — 3;
  • Дорожній просвіт, м — 0,4;
  • Обсяг двосекційного бункера, м3 — 5 (3/2);
  • Робоча швидкість, км/год — 6 ... 10;
  • Продуктивність, га/год — 5,1;
  • Мінімальна потужність трактора, к.с. — 160;
  • Витрата палива, л/га — 5,5.

— Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ) — найбільше ковальсько-штампувальне підприємство України і СНД. З 2002 року входить до Індустріальної групи УПЕК.

ЛКМЗ спеціалізується на масовому великосерійному виробництві поковок 300 різних найменувань, встановлена потужність — до 180 тис. т поковок на рік.

Основні споживачі поковок — підприємства тракторного, автомобільного, сільськогосподарського машинобудування та залізничного транспорту.

Лозівський ковальсько-механічний завод очолює генеральний директор підприємства Василь Чорномаз — голова організації роботодавців м. Лозова Харківської області.