Новости

05.04.2014

Роботодавці прозвітували про хід виконання обласної територіальної угоди

4 квітня Спільний представницький орган роботодавців Харківської області прозвітував на засідання тристоронньої соціально-економічної ради про хід виконання запланованованих заходів територіальної угоди між Харківською обласною державною адміністрацією, Спільними представницькими органами роботодавців та профспілок Харківської області на 2013-2015 роки.

Зі звітом виступив Василь Григор'єв — керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».

«Розглядаючи сьогодні підсумки наших спільних зусиль щодо реалізації умов територіальної угоди, слід зазначити, що за минулий період, незважаючи на непрості умови господарювання в умовах жорсткого фіскального пресингу, роботодавцям вдалося, в основному, забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань по тристоронній угоді і, тим самим, — не допустити погіршення соціально-економічного стану в регіоні, — зазначив Григор'єв. — Разом з тим, сьогодні роботодавці змушені вести свій бізнес у надзвичайно складних умовах господарювання, і для того, щоб реалізувати заходи, заплановані на 2014 рік у територіальній угоді, нам дійсно необхідно об'єднати зусилля і разом вирішити проблеми, що стоять перед економікою нашої області. Якщо ми знайдемо взаєморозуміння всередині країни, то я впевнений, що ми вирішимо і економічні питання. Це взаємопов'язані речі», — наголосив Василь Григор'єв.

Про хід виконання заходів територіальної угоди між Харківською обласною державною адміністрацією, Спільними представницькими органами роботодавців та профспілок Харківської області на 2013-2015 роки прозвітували перед обласною тристоронньою соціально-економічною радою також Олена Захуцька — директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Сергій Волков — перший заступник голови об'єднання профспілок Харківської області.

Після обговорення, обласна соціально-економічна рада прийняла відповідне рішення щодо концентрації спільних зусиль сторін тристоронньої угоди по подоланню негативних тенденцій у розвитку економіки регіону та недопущенню погіршення соціально-економічного стану.