Новости

12.03.2014

ВАТ " Турбоатом " і " SIEMENS" AG підписали угоду про співпрацю

ВАТ «Турбоатом» і німецька компанія «SIEMENS» AG підписали угоду про співробітництво у галузі спільних поставок обладнання для українських теплових електростанцій, — повідомляє прес-служба підприємства.

Фірма ДТЕК висловила зацікавленість у отриманні заявки у конкурсі на заміну парових турбін потужністю 200-210 МВт Луганській та Бурштинської ТЕС у вигляді спільної пропозиції від «Турбоатому» і SIEMENS.

Починаючи з липня минулого року, сторони провели ряд спільних переговорів, відвідали заводи-виробники для ознайомлення з виробництвом. Після чого, з урахуванням технічних переваг компаній, було підписано угоду про співпрацю.

В угоді йдеться про спільну постачання турбінного обладнання для Луганської і Бурштинської ТЕС з наступним поділом обсягів: «SIEMENS» AG виготовить циліндр високого тиску і автоматизовану систему управління верхнього рівня турбіни, «Турбоатом» — циліндр низького тиску та циліндр середнього тиску.

За словами генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна всього в Україні встановлено 42 турбіни з потужністю 200 МВт: «Це обладнання було виготовлено не «Турбоатомом». Але наше підприємство знайшло рішення і запропонувало свій проект модернізації, і на сьогоднішній день ми успішно модернізували і пустили такі турбіни на блоках № 6, № 7 та № 8 Кураховської ТЕС, № 4, № 5, № 12 та № 13 Старобешівської ТЕС та № 10 Луганської ТЕС».

Також «Турбоатом» і «SIEMENS» мають аналогічний досвід спільної поставки обладнання — реконструкція турбіни на блоці № 8 Зміївської ТЕС.

Довідка.

Харківське підприємство ВАТ «Турбоатом» — головна наукова організація Міністерства промислової політики України по енергетичному машинобудуванню, входить до числа провідних турбобудівних підприємств світу. Спеціалізується на випуску турбін для:

  • теплових електростанцій;
  • атомних електростанцій і теплоелектроцентралей;
  • гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій;
  • газових турбін і парогазових установок для ТЕС;
  • іншого енергетичного устаткування.

Виробничі потужності дозволяють випускати на рік парових і гідравлічних турбін загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт.

Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.