Новости

05.03.2014

Федерація роботодавців України підтримала антикорупційну ініціативу бізнесу

Одним із пріоритетних напрямків роботи організацій роботодавців України найближчим часом буде Антикорупційна ініціатива бізнесу в Україні. Таке рішення було прийняте і підтримано 4 березня, під час розширеного засідання Президії Ради Федерації роботодавців України.

«Це не означає, що ми не займались питанням боротьби із корупцією в Україні раніше. Але це світчить про те, що Федерація роботодавців України публічно оголошує про початок системної роботи, направленої на зменшення корупційного навантаження на бізнес, яке особливо гостро проявлялось в останні роки», — заявив під час засідання заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Нагадаємо, 26 лютого цього року Федерація публічно виступила з Антикорупційною ініціативою бізнесу в Україні, оголосивши результати свого дослідження про масштаби корупції в Україні за останні роки. За оцінкою ФРУ, тільки за основними корупційними напрямками з легального обороту у кишені чиновників за минулий рік було виведено понад 160 млрд. грн.

Члени Президії Ради ФРУ наголошували на тому, що із проблемою корупції в Україні стикаються всі без виключення суб’єкти господарювання. Саме підприємці найчастіше є об'єктом вимагання хабарів з боку чиновників. До сьогоднішнього дня мало хто взагалі наважувався відверто говорити про реальні масштаби корупції в Україні. Але події, які відбулись в Україні протягом останніх трьох місяців, надали бізнесу зелене світло для запровадження публічної, системної роботи над подоланням цього явища у майбутньому – підкреслювалось неодноразово під час засідання.

Президія Ради ФРУ прийняла рішення про те, що на базі інформаційних ресурсів Федерації буде створено спеціалізований сайт «Антикорупційна ініціатива бізнесу в Україні». На цьому сайті буде представлена інформація про всі антикорупційні ініціативи від бізнесу, результати моніторингу, антикорупційну мапу України. Також на сайті будуть публікуватись законопроекти або інші нормативні акти, в яких будуть закладені корупційні механізми. Крім того, на ресурсі буде розміщуватись інфографіка з цікавою статистикою та аналітичними матеріалами, які Федерація буде готувати після проведення моніторингу проявів корупції у ланці влада-бізнес.

Під час засідання були також розглянуті першочергові заходи, і зокрема, пакет із майже 30 пріоритетних законопроектів, на прийняття яких так чекає від Верховної Ради бізнес.

Довідка.

Членом Президії Ради Федерації роботодавців України є Гіршфельд Анатолій Мусійович — голова Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», народний депутат України.