Новости

01.03.2014

Харківські роботодавці зустрілися з пожежниками

28 лютого у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, під головуванням т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергія Чабаня, відбулась робоча зустріч у рамках «круглого столу» представників Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», профспілок та пожежників, на якій обговорювались питання стосовно положень Кодексу цивільного захисту України та взаємодії пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

На робочій нараді обговорювалися умови поліпшення роботи підприємців та зменшення тиску на діяльність суб’єктів господарювання. І хоча, у минулому році стабілізувалася кількість пожеж на об’єктах, підконтрольних органам, пожежники наголошують на необхідності дотримання правил пожежної безпеки.

Зокрема, Сергій Чабань поінформувавши учасників зібрання про пожежі та надзвичайні ситуації, що виникли на території регіону протягом року, зазначив: «Наша зустріч покликана знайти спільні рішення і шляхи подолання існуючих проблем, адже основна мета рятувальників — запобігти виникненню пожеж і надзвичайних ситуацій та допомогти підприємцям побудувати безпечний бізнес. У безпеці ми маємо бути не опонентами, а партнерами та союзниками».

«Харківські роботодавці виходять з того, що забезпечення безпеки людей у процесі їх праці — повинно бути головним пріоритетом любої господарської діяльності любого підприємця чи господарника. Виходячи з цінності життя людини, ми вважаємо, що нам необхідно поліпшувати пожежну безпеку на всіх виробничих об'єктах і в приміщеннях, — зазначив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв. — І тут головним повинно стати, щоб ми, — і роботодавці, і пожежники, — поступово прийшли до нової форми взаємодії».

Учасники «круглого столу» обговорили спільні питання по забезпеченню пожежної та техногенної безпеки на об’єктах Харківської області з внесенням відповідних пропозицій для подальших змін до Кодексу цивільного захисту України. Кожен мав можливість висловитись, поділитись власною думкою.

В результаті зустрічі були вироблені напрямки подальшої співпраці підприємців та контролюючих органів.

Окрім того, всі присутні ознайомились з роботою служби «112» та консультаційного центру Головного управління ДСНС у Харківській області.

За підсумками робочої зустрічі виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв висловив вдячність керівництву Головного Управління ДСНС за відкритість, прозорість і підтримку з питань взаємодії щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки.