Новости

25.02.2014

НОВИНИ КОМПАНІЙ: ІГ УПЕК отримала нагороду за активну участь у партнерстві з російськими виробниками

Директор залізничного дивізіону Індустріальної групи УПЕК В'ячеслав Юров взяв участь у підсумкових загальних зборах Некомерційного партнерства «Об'єднання виробників залізничної техніки» (НП «ОПЖТ» ), що проходив 21 лютого у Москві (РФ).

Збори під головуванням старшого віце-президента ВАТ «РЖД», президента НП «ОПЖТ» Валентина Гапановича було присвячено підведенню підсумків роботи у 2013 році і планам на 2014 рік.

У зборах взяли участь заступник голови Комітету Ради Федерації з економічної політики Сергій Шатіров, перший заступник Голови Комітету РСПП з технічного регулювання, стандартизації та оцінки відповідності Андрій Лоцманов, начальник Управління інфраструктури та перевезень Федерального агентства залізничного транспорту Дмитро Шпаді, представники ВАТ «РЖД» і федеральних органів влади, а також представники 145 організацій, 93 з яких входять до складу Партнерства.

За активну участь у роботі в Партнерстві в 2013 ВАТ «Оскольський підшипниковий завод ХАРП» був нагороджений пам'ятним знаком.

Як розповів В. Юров, «отримана нагорода є оцінкою нашого внеску у роботу партнерства. Керівники та фахівці ІГ УПЕК прикладають максимум зусиль у створенні та просуванні номенклатури продукції для залізничної колії 1520. Наші розробки забезпечують не тільки нашу конкурентоспроможність, але конкурентоспроможність всієї залізничної галузі».

Нагадаємо, у жовтні 2013 року, у місті Харкові, в Індустріальній групі УПЕК відбулася виїзна нарада Комітету з координації виробників вагонів та їх компонентів НП «ОПЖТ», яке вперше проходило за межами Російської Федерації.

Довідка.

Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) — одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.

Напрямки діяльності ІГ УПЕК:

  • виробництво компонентів для залізничного та автомобільного транспорту: ПуАТ «Харківський підшипниковий завод» (ХАРП), АТ «Оскольський підшипниковий завод ХАРП» (ОПЗ ХАРП), ПрАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), ТОВ «Українська ливарна компанія» (УЛК);
  • електротехніка: ПуАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» (ХЕЛЗ), Спеціально конструкторське бюро (СКБ) «Укрелектромаш»;
  • верстатобудування: ПуАТ «Харківський верстатобудівний завод «Харверст».