Новости

22.01.2014

Харківський "Турбоатом" відзначив свій 80-річний ювілей

21 cічня 2014 року виповнилося 80 років зі дня заснування Харківського заводу «Турбоатом».

Як зазначив генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін, 80-річний ювілей один з найбільш знаменних свят у житті трудового колективу. «Ювілей ми зустрічаємо з особливим настроєм, наші професійні досягнення і високі економічні показники це заслуга всіх турбобудівників. Ми з упевненістю дивимося в майбутнє, і у нас для цього є всі підстави — сильна школа турбобудування, сформована багатьма поколіннями заводчан, потужна виробнича і науково-технічна база і надійний портфель замовлень».

Директор підприємства підкреслив, що на підприємстві робиться все можливе для поліпшення соціальних стандартів на підприємстві, — «Працівники «Турбоатома» отримують одну з найвищих заробітних плат серед промислових підприємств України. Середня зарплата на підприємстві становить 4309 грн., У основних виробничих робітників — близько 6 тис. грн. З початку 2014 заробітна плата на заводі збільшилася в середньому на 10 %». Керівник підприємства подякував трудовий колектив за успішну і плідну роботу та побажав усім міцного здоров'я, благополуччя та нових професійних звершень.

Колектив заводу привітала делегація Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» у складі керівників провідних підприємств міста Харкова. У ході поздоровлення, було акцентовано, що вісімдесятилітня історія розвитку та успішної роботи Харківського «Турбоатому» на вітчизняному і зарубіжних ринках закріпили за підприємством позиції флагмана енергетичного машинобудування, який входить до числа провідних турбобудівних підприємств світу.

Довідка.

Відкрите акціонерне товариство «Турбоатом» входить до числа провідних турбобудівних підприємств світу і спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового й іншого енергетичного обладнання.

Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження.

Виробничі потужності підприємства дозволяють щорічно випускати парові турбіни загальною розрахунковою потужністю 8 млн. кВт і гідравлічні турбіни загальною потужністю 2 млн. кВт.

Турбіни ВАТ «Турбоатом» успішно працюють на електростанціях 45-ти країн Європи, Азії, Америки та Африки, у тому числі:

  • 400 парових турбін на ТЕС, загальною потужністю 50 млн. кВт;
  • 169 турбін на 27-х АЕС загальною потужністю 50 млн. кВт. ВАТ «Турбоатом» поставило 13% турбін для АЕС від загальних обсягів поставок на світовому ринку турбін для атомної енергетики;
  • 533 гідротурбін на 100 ГЕС загальною потужністю 39 млн. кВт і 480 гідрозатворів.

На заводі працює 6 тис. чоловік

ВАТ «Турбоатом» забезпечене замовленнями як мінімум на найближчі два роки.