Новости

08.11.2013

Суттєве збільшення обсягів держзакупівель в українських товаровиробників – важливий захід активізації економіки - Анатолій Гіршфельд

На засіданні Ради Федерації роботодавців України 6.11.2013 неодноразово підкреслювалося, що Україна повинна знайти внутрішні резерви для розвитку економіки.

«Сьогодні дуже важливо знайти внутрішні резерви для розвитку економіки. Ми повинні знайти механізми, які дозволять кредитувати українську економіку під доступні 8-9 відсотків річних. Це можуть бути кредити на півтора-два роки. Вони дозволять підприємствам зберегти існуючі робочі місця та обсяги виробництва», — акцентував голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

За його словами, існуючі сьогодні умови кредитування бізнесу під 24-27 відсотків річних підприємства дозволити собі не можуть. «Тому ми будемо обговорювати з урядом різні варіанти активізації української економіки», — додав Голова Ради ФРУ.

Серед можливих і важливих заходів активізації економіки член Ради ФРУ, голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», народний депутат України Анатолій Гіршфельд назвав суттєве збільшення обсягів держзакупівель в українських виробників. Він зазначив, що обсяг закупівель за бюджетні кошти сягає 300 мільярдів гривень. При цьому частка коштів, що спрямовуються на закупівлі продукції у українських виробників, — незначна.

«Держава закуповує товари у іноземних виробників, в той час, коли могла б купувати у українських. Тому що вони створюють робочі місця, сплачують податки. Якщо ситуацію буде змінено, Україна зможе зберегти низку галузей і сотні тисяч робочих місць», — наголосив Анатолій Гіршфельд.

Довідково.

Згідно з оцінкою Федерації роботодавців, скорочення імпорту на 1% дозволить зберегти в Україні близько 100 тисяч робочих місць.