Новости

18.10.2013

Важливо! Міндоходів створив Центр моніторингу товарних ринків

Для вирішення проблем з митними цінами при Міністерстві доходів і зборів створено Центр моніторингу товарних ринків — про це на зустрічі з бізнесом заявив Олександр Клименко.

Насамперед центр був створений, щоб забезпечити виконання Закону про трансфертне ціноутворення, який вимагав чіткого механізму визначення індикативних цін для операцій, визнаних контрольованими. Цей механізм був розроблений Міндоходів у вересні, а сьогодні прийнято на засіданні Кабміну.

Новостворене відомство має, крім трансфертного ціноутворення, вирішити проблему при визначенні митної вартості товарів, яка на сьогоднішній день відчутно тисне на український бізнес. Члени Європейської бізнес-асоціації озвучили цілий ряд прикладів, коли митні органи Міндоходів не погоджувалися з цінами, зазначеними в документах імпортерів і вимагали додаткових підтверджень. Клименко, в свою чергу пообіцяв спростити процедури визначення цін. «Ми аналізуємо ринки, але поки руки не до всього доходять», — сказав Клименко.

Крім стабільного механізму визначення митної вартості, Клименко пообіцяв мінімізувати прояви корупції при реєстрації товарів, що перетинають митний кордон України. «Ми докладаємо зусиль для того, щоб в 2014 році створити митницю майбутнього, впровадити IT рішення, які виключать людський фактор», — запевнив міністр.

За матеріалами delo.ua