Новости

18.10.2013

Новини компаній: Завод "Світло шахтаря" виготував трехсоттонний конвеєр для луганських шахтарів

Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», що входить до компанії «Гірські машини», поставив скребковий конвеєр довжиною 310 метрів гірничодобувному підприємству у Луганській області. Колектив заводу виконав замовлення раніше обумовленого з замовником терміну, що дозволило шахтарям на місяць раніше почати монтаж обладнання та запуск нової лави.

Забійний скребковий конвеєр вагою більше 350 тонн виготовлений з високолегірованного металопрокату і призначений для роботи у пласті потужністю 1,4-1,6 м у складних гірничо-геологічних умовах.

Конструктори вдосконалили елементи конвеєра з урахуванням потреб клієнта, що збільшить ресурс його роботи, полегшить експлуатацію і скоротить час технічного обслуговування обладнання. Новий скребковий конвеєр працюватиме у комплексі з комбайном і кріпленням, які також були вироблені підприємствами компанії «Гірські машини».

Довідка.

Публічне акціонерне товариство «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» — колективний член Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», велике машинобудівне підприємство, що випускає гірничо-шахтне устаткування.

Завод «Світло шахтаря» заснований у 1891 р. Виробничі потужності заводу здатні повністю забезпечувати потребу вугледобувних підприємств України. Продукція поставляється у 18 країн світу для роботи на підприємствах вугільної, сланцевої, калійної та інших видобувних галузей.

Керівник підприємства — голова правління ПАТ «Світло шахтаря» Висоцький Геннадій Васильович, Заслужений машинобудівник України, член правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт».

Завод спеціалізується на виробництві забійних скребкових конвеєрів і стругових установок. Підприємство входить до складу компанії «Гірничі машини» — лідера України з виробництва гірничо-шахтного обладнання.

Компанія «Гірничі машини» належить найбільшій в Україні фінансово-промисловій групі «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). У компанію «Гірські машини» входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.