Новости

16.10.2013

ІГ УПЕК взяла участь в російсько-українському бізнес-форумі

Індустріальна група УПЕК у складі офіційної української делегації на чолі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим взяла участь у бізнес-форумі «Росія і Україна — економічний розвиток через призму інвестиційної політики».

Форум проходив 14-15 жовтня в рамках десятого засідання комітету з економічного співробітництва російсько — української міждержавної комісії в Калузі (РФ).

У рамках бізнес-форуму члени українською делегацією ознайомилася з досвідом Калузького регіону в залучення іноземних інвестицій, а також обговорили перспективи міжрегіонального співробітництва Калузької області з регіонами України. У ході заходу учасники відвідали підприємства індустріальних парків «Ворсино» і «Росв», автозавод ТОВ «ПСМА Рус» і ряд інших підприємств.

Як розповів директор з маркетингу Роман Гіршфельд, ми побачили унікальний досвід, як, по суті, з депресивного регіону Калузька область, зробивши ставку на залучення інвестицій, стала одним із перших регіонів щодо зростання промислового виробництва. «Звичайно, хотілося б, щоб і в нашій країні якомога більше регіонів змогли б реалізувати подібне «економічне диво».

«Особливо цікавим і перспективним для нас, мій погляд, є створення умов для формування так званих промислових (або галузевих ) кластерів — коли на одній території локалізуються і об'єднуються у виробничі ланцюжки виробники готової продукції сировини, компонентів, науково-дослідні інститути, навчальні центри та інші підприємства. Як ми побачили на досвіді наших сусідів, це дійсно працює і на залучення інвестицій, причому не тільки зарубіжних, але й вітчизняних, і, що важливо, сприяє збереженню існуючих підприємств, підвищення їх конкурентоспроможності та інтеграції у високотехнологічні виробництва», — говорить він.

«Наприклад, якщо подібний проект реалізовувався б у Харківській області, то для підприємств нашої компанії, які спеціалізуються на виробництві компонентів, як мінімум, це відкрило б додаткові ринки збуту своєї продукції. Крім того, у нас сформується ринок кваліфікованої робочої сили, що на сьогоднішній день є дуже актуальним питанням, особливо коли мова йде про масове виробництво», — поділився Р. Гіршфельд.

Довідка.

Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) — одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.

ІГ УПЕК створена у 1995 році і сьогодні розвивається як клієнтоорієнтована інженерна індустріальна група.

Напрямки діяльності ІГ УПЕК:

  • виробництво компонентів для залізничного та автомобільного транспорту: ПуАТ «Харківський підшипниковий завод» (ХАРП), АТ «Оскольський підшипниковий завод ХАРП» (ОПЗ ХАРП), ПрАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), ТОВ «Українська ливарна компанія» (УЛК);
  • електротехніка: ПуАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» (ХЕЛЗ), Спеціально конструкторське бюро (СКБ) «Укрелектромаш»;
  • верстатобудування: ПуАТ «Харківський верстатобудівний завод «Харверст».

У сферу управління ІГ УПЕК також входить ряд інших підприємств.