Новости

04.10.2013

Харківський "Турбоатом" випробував і здав направляючий апарат для Канівської ГЕС

У жовтні 2013 року Харківський завод ВАТ «Турбоатом» випробував і здав під відвантаження направляючий апарат гідротурбіни для Канівської ГЕС (Україна), повідомила сьогодні прес-служба підприємства.

Фахівці підприємства у присутності замовника виконали контрольну збірку обладнання та здійснили функціональні випробування, за підсумками яких підписано акт здачі-приймання. У ході випробувань перевірялися прилягання і розворот лопаток, а також стан ущільнень і зазорів.

На Канівській ГЕС реалізується проект модернізації горизонтальної капсульної гідротурбіни з установкою нового робочого колеса і направляючого апарату. Після модернізації на ГЕС буде встановлено нове високоефективне поворотно-лопатеве робоче колесо діаметром 6 м з оновленою лопатевою системою, а також направляючий апарат, оснащений новими лопатками з покращеним профілем. Після реконструкції потужність гідроагрегату зросте з 19,2 МВт до 23 МВт, ККД збільшиться на 4% , а також підвищиться надійність і довговічність турбіни.

В обсяг зобов'язань «Турбоатома» також входять шеф-монтаж і технічне керівництво пуско-налагоджувальними роботами.

На Канівській ГЕС встановлено 24 гідротурбіни виробництва ВАТ «Турбоатом». Сьогодні після реконструкції введено в експлуатацію 12 турбін, 2 — знаходяться у виробництві.