Новости

07.10.2013

РФ не зможе закрити кордон для українських товарів у разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС – Анатолій Гіршфельд

«Росія не зможе закрити кордон для українських товарів у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, якщо буде діяти в рамках правового поля. Я не бачу процедур в рамках правового поля, щоб просто взяти і закрити кордон для українських товарів, — таку думку висловив голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Почесний президент Індустріальної групи УПЕК Анатолій Гіршфельд — Якщо ми будемо працювати в правовому полі, проблем бути не повинно. Україна, і Росія є членами Світової організації торгівлі і введення необґрунтованих обмежень суперечить правилам цієї організації. Є правила СОТ, в яких знаходиться і Росія, і Україна. У рамках цих норм і правил не бачу ризиків для України».

«Говорячи про так звані «торгової війни» між Україною і РФ, зазначу, що підприємства ІГ УПЕК практично не відчули її. Так, були якісь затримки, пов'язані з додатковим розглядом документів, буквально 2-3 дні, але ми особливо не відчули — це був досить короткий період », — зазначив Анатолій Гіршфельд.

Довідка.

Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) створена у 1995 році і сьогодні є однією із найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.

До групи входять ПрАТ «Харківський підшипниковий завод», ПрАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод», ТОВ «Українська ливарна компанія», ПрАТ «Харківський електромеханічний завод «Укерелектромаш», СКБ «Укрелектромаш», ПрАТ «Харківський верстатобудівний завод «Харверст».