Новости

05.10.2013

НОВИНИ КОМПАНІЙ: Відбулося офіційне відкриття Випробувального центру підшипникових вузлів ХАРП

4 жовтня 2013 в Індустріальній групі УПЕК відбулося офіційне відкриття першого у СНД Випробувального центру підшипникових вузлів ХАРП.

Захід проходив у рамках проведення у Харкові 3-4 жовтня першого в історії виїзного засідання Комітету з координації виробників вагонів та їх компонентів НП «Об'єднання виробників залізничної техніки».

До участі УПЕК запросив представників понад 100 найбільших компаній — виробників залізничної техніки та компонентів, операторів залізничних перевезень та інших галузевих компаній з України та Росії, у тому числі таких як РЖД , «Укрзалізниця», Всеросійський НДІ залізничного транспорту, НДІ вагонобудування, ХАРП, «Уралвагонзавод», Федеральна вантажна компанія, «Тімкен», «Кнорр-Бремзе», «Трансвагонмаш».

Випробувальний центр підшипникових вузлів ХАРП створений для проведення сертифікаційних і стендових випробувань підшипникових вузлів. Інвестиції у створення випробувальної станції склали більше 2,5 млн. EUR.

За словами директора з досліджень і розробок УПЕК Едуарда Сімсона, настільки високий інтерес до нової структурі компанії пов'язаний з його унікальністю. Подібних центрів лише три в Європі і до сьогодні не було жодного у СНД.

Раніше УПЕК проводив випробування підшипників в Росії на спеціальному залізничному кільці, що вимагало істотних коштів і забирало чимало часу. Тепер їх можна буде випробовувати на спеціальних стендах у Харкові. Крім того, наявність центру дозволить проводити сертифікацію нових продуктів для українського і російського ринку і надавати платні послуги з випробування підшипників для інших компаній.

Випробувальний центр ХАРП пройшов атестацію Федеральної служби з акредитації РФ «Росаккредітація».

У ході заходу, гості відвідали Харківський підшипниковий завод, де ознайомилися з ходом модернізації залізничного потоку, а також випробувальну лабораторію Інженерного центру повітряних турботехнологій УПЕК, де мали можливість ознайомитися з роботою повітряної клімат-системи.

Довідка.

Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) — одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.

ІГ УПЕК створена у 1995 році і сьогодні розвивається як клієнтоорієнтована інженерна індустріальна група.

Напрямки діяльності ІГ УПЕК:

  • виробництво компонентів для залізничного та автомобільного транспорту: ПуАТ «Харківський підшипниковий завод» (ХАРП), АТ «Оскольський підшипниковий завод ХАРП» (ОПЗ ХАРП), ПрАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), ТОВ «Українська ливарна компанія» (УЛК);
  • электротехника: ПуАО «Харьковский электротехнический завод «Укрэлектромаш» (ХЭЛЗ), Специально конструкторское бюро (СКБ) «Укрэлектромаш»;
  • електротехніка: ПуАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» (ХЕЛЗ), Спеціально конструкторське бюро (СКБ) «Укрелектромаш»;
  • верстатобудування: ПуАТ «Харківський верстатобудівний завод «Харверст».

У сферу управління ІГ УПЕК також входить ряд інших підприємств. Консолідований обсяг валових продажів ІГ УПЕК без трансфертів за підсумками 2012 р. склав 1 629 225 000 грн.