Новости

04.10.2013

Ще один крок до посилення інструментарію захисту національного товаровиробника

Голову Ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа, указом №540 Президента України від 3 жовтня, введено до складу Державної комісії з питань співпраці зі Світовою організацією торгівлі.

На думку роботодавців, зроблено ще один крок до посилення інструментарію захисту національного товаровиробника, який значно посилить можливості Федерації роботодавців України, впливати на підготовку обґрунтованих рішень влади щодо захисту вітчизняного товаровиробника в рамках СОТ.

Сьогодні, за участі керівництва ФРУ, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відбудеться засідання міжвідомчої робочої групи стосовно перегляду тарифних зобов’язань у СОТ.

На засіданні, зокрема, буде розглядатись доцільність та можливість оптимізації кількості тарифних ліній у нотифікації України щодо перегляду тарифних зобов'язань у Світовій організації торгівлі.

Довідка.

Україна почала переговори про вступ до СОТ в 1993 році і стала повноправним членом цієї організації 16 травня 2008 року.

У вересні 2012 року український бізнес звернувся до уряду прийняти низку заходів для більш ефективного використання інструментів захисту національного товаровиробника в рамках СОТ. Уряд відреагував на це звернення Федерації роботодавців України і 12 вересня 2012 року Україна звертається до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита на 371 товарну лінію.

У квітні 2013 року Президент України підписує Указ про створення Державної комісії з питань співпраці з СОТ.