Новости

21.05.2010

Конструктивізм соціального діалогу при прийнятті рішень, що зачіпають права і законні інтереси роботодавців, необхідно підвищувати - В. Григор'єв

20 травня 2010 року Виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» — член правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Василь Григор’єв прийняв участь і виступив на засіданні правління цього фонду, яке відбулося у м. Києві під головуванням Шевчука Олега Борисовича, голови правління Фонду, народного депутата України.

На засіданні правління фонду було розглянуто і затверджено Звіт виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2009 рік про діяльність та виконання бюджету Фонду; установлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю у 2010 році; внесені зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2010 рік тощо.

Зокрема, за ініціативою сторони роботодавців, було прийняте рішення про внесення змін до форми договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації, раніше затвердженої постановою правлінням фонду від 30.08.2007. за № 463. А саме: фонд буде продовжувати виплату Дотації у разі переведення працівника за його згодою з робочого місця, на яке надавалася Дотація, якщо він працював на ньому понад 3 місяці, на постійну роботу на інше робоче місце на цьому підприємстві із збереженням гарантій зайнятості, передбачених умовами надання Дотації із внесенням відповідних змін до Договору.

Виступаючи на засіданні правління фонду, Василь Григор’єв зазначив, що конструктивізм і рівень ведення соціального діалогу при прийнятті програмних рішень, що зачіпають права і законні інтереси роботодавців, інших сторін соціального діалогу, — необхідно підвищувати на всіх рівнях і починати це потрібно з центрального рівня.