Новости

11.05.2010

Кооперація підприємств Харківського Об’єднання роботодавців «Граніт» допомагає у відродженні економіки регіону – Василь Григор’єв

ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» (ХТЗ) зробив заказ ЗАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), що входить до складу Індустріальної групи УПЕК), на виготовлення 1,2 тис. тракторокомплектів.

Обидва ці великі містоутворюючі промислові підприємства Харківського регіону входять до складу Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».

Кооперація підприємств у рамках Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», як зазначив Василь Григор’єв — виконавчий директор Об’єднання, — це частина антикризових заходів ООР ХО «Граніт», що планомірно реалізуються у Харківській області і є одним із ефективних напрямків у відродженні економіки регіону.

Над виконанням важливого для обох підприємств контракту, вартістю 90 млн. грн., колектив ЛКМЗ розпочав працювати у квітні ц.р. Повне його виконання планується закінчити у грудня 2010р.

До тракторокомплекту входять передній та задній мости тракторів ХТЗ, а також ряд інших більш менших вузлів та деталей ходової системи тракторів. Для різних моделей тракторів будуть виготовлені і поставлені і різні модифікації тракторокомплектів.

Всього ж у цьому році, ВАТ «Харківський тракторний завод» має намір реалізувати продукції на 636 млн. грн. Підприємством планується реалізувати 1 575 машин, що у два з половиною рази більше, ніж за 2009 рік.

Одночасно з виконанням заказу ХТЗ, Лозівський ковальсько-механічний завод розпочав виробництво корпусів та мостів до БТР по заказу КП "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. А.А. Морозова". Згідно цього контракту, на ЛКМЗ до жовтня 2011р. планується виготовити корпуси та мости для 420 БТР на загальну суму більше 370 млн. грн.

Довідка: Лозівський ковальсько-механічний завод — найбільше ковальсько-штампувальне підприємство України і СНД, входить до Індустріальної групи УПЕК. ЛКМЗ, зі встановленою потужністю до 180 тис. тн поковок на рік, спеціалізується на масовому великосерійному виробництві поковок 300 найменувань. У 2009 р. чистий дохід ЛКМЗ скоротився на 73% у порівнянні з попереднім роком і склав 113,9 млн. грн. (У 2008 р. — 421,2 млн. грн.). Збиток підприємства склав 31 млн. грн.