Новости

14.09.2013

НОВИНИ КОМПАНІЙ. Введена в експлуатацію друга за величиною у Європі дискова борона "Дукат-16" виробництва ЛКМЗ

Новий грунтообробний агрегат «Дукат-16» (ДЛМ 16) виробництва Лозівського ковальсько-механічного заводу (ЛКМЗ), найбільшого ковальсько-штампувального і механоскладального підприємства України, що входить до Індустріальної групи УПЕК, 10 вересня 2013 успішно був введений в експлуатацію на полі ТОВ «Токмачане» Чернігівського району Запорізької області.

«Дукат-16» — найбільший агрегат у лінійці дискових борін ЛКМЗ і другий за величиною у Європі. При ширині обробки грунту 16,75 м, цей агрегат є найбільш продуктивним у сегменті коротких дискових борін на індивідуальній стійці.

За словами директора агропідпріємства «Токмачане» Андрія Гогунського, за першу нічну зміну «Дукат-16» обробив 140 га. При цьому, виробничі показники склали:

  • глибина обробки: 6 ... 10 см;
  • середня швидкість: 12,5 км / год;
  • продуктивність: 20 га / год;
  • витрати палива: 3,5 ... 3,9 л / га (трактор NH, 530 к.с.).

Завдяки інноваційним конструктивним особливостям, «Дукат-16» показав високу маневреність, що також було відзначено фахівцямі господарства, які проводили тестування агрегату.

Таким чином, модельний ряд коротких дискових борін виробництва ЛКМЗ на сьогоднішній день складає 6 механізмів з шириною обробки грунту від 2,5 до 16,75 м.

Довідка.

Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ) — найбільше ковальсько-штампувальне підприємство України і СНД. З 2002 р. входить до Індустріальної групи УПЕК. ЛКМЗ спеціалізується на масовому великосерійному виробництві поковок 300 різних найменувань; встановлена потужність — до 180 тис. т поковок на рік.

Основні споживачі поковок — підприємства тракторного, автомобільного, сільськогосподарського машинобудування та залізничного транспорту.

Використання унікальних технологій дозволяє виготовляти поковки складної форми і підвищеної точності при високому коефіцієнті використання металу, такі як:

  • Гаряче видавлювання поковок типу порожнистих і суцільних цапф і маточин з фланцем;
  • Штампування колінчастих валів з подальшою розкруткою шатунних шийок;
  • Поперечно-клинова прокатка суцільних і порожнистих поковок типу ступінчастих валів та валів шестерень;
  • Розкочування кільцевих профільних поковок з штампованих заготовок.