Новости

25.07.2013

Через соціальний діалог – до вирішення непростих соціально-економічних проблем

25 липня відбулася розширена колегія Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, яка розглянула підсумки роботи Департаменту за перше півріччя та соціальні орієнтири області до кінця поточного року. У роботі колегії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма та керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

Діяльність департаменту, всієї обласної системи соціального захисту населення у першому півріччі була спрямована на виконання пріоритетних напрямків державної соціальної політики та реалізації соціальних ініціатив президента України.

На думку роботодавців, одним із найважливіших результатів реалізації соціальної політики, є робота по створенню нових робочих місць. За рахунок усіх джерел фінансування у першому півріччі 2013 року в області створено 27,2 тис. робочих місць.

Рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників за січень-травень підвищено до 2857,0 грн. В області налагоджено ефективну співпрацю сторін соціального діалогу, що дозволяє вирішувати непрості питання соціально-економічного розвитку регіону.

Безумовно, на думку члена колегії Департаменту Василя Григор’єва, це результат ефективної співпраці сторін соціального діалогу у вирішенні у реалізації заходів Територіальної угоди між Харківською облдержадміністрацією, роботодавцями і профспілками на 2013-2015 роки.

Колегія Департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації прийняла рішення, спрямоване на необхідність посилення роботи Сторін Територіальної угоди щодо виконання заходів угоди та розвитку соціального діалогу на усіх рівнях адміністративно-територіального устрою області.

Після завершення роботи колегії заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма та член колегії Департаменту соціального захисту населення ХОДА Василь Григор’єв здійснили робочу поїздку до обласного психо-неврологічного інтернату у с. Ржавець, де на місці ознайомилися зі станом справ та провели робочу нараду з керівництвом закладу щодо ходу підготовки до сталої роботи закладу у осінньо-зимовий період 2013-2014рр.