Новости

02.04.2010

З досвіду роботи наших підприємств: Харківська корпорація «Бісквіт-Шоколад» збільшує асортимент смачної продукції

Харківська корпорація «Бісквіт-Шоколад» - колективний член Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», один з найбільших в Україні виробників кондитерської продукції, розширила, як повідомляють Харків.proUA.com з посиланням на прес-службу корпорації, асортимент фірмових бісквітних рулетів, випустивши новий виріб - рулет шоколадно-журавлиний.

«Ми розраховуємо, що цей виріб, як і інші наші рулети, припаде до смаку людям різного віку і достатку. Вся серія рулетів орієнтована на широке коло споживачів і, випускаючи новий продукт, ми збільшуємо асортимент і надаємо смакове різноманітність нашим покупцям» — зазначила президент корпорації «Бісквіт-Шоколад» Алла Коваленко.

Новинка зроблена на основі пористого бісквітного напівфабрикату з добавкою какао-порошку та наповнена шоколадним кремом з журавлинною начинкою.

З виходом нового продукту лінійка рулетів, що випускаються входить до складу компанії Харківської бісквітної фабрикою (ХБФ), стала налічувати шість найменувань в розфасовці по 290 г («шоколад-журавлина», «карамель-фундук», «молочний крем», «шоколад-апельсин», «крем-шоколад», «крем-вишня»), а також три найменування в розфасовці по 205 г («молочно-абрикосовий», «полуниця з вершками», «горіх-топлені вершки»).

Всі фірмові рулети «Бісквіт-Шоколад» мають барвисту упаковку, яка забезпечена усією необхідною для споживача інформацією про склад продукту, у тому числі про відсутність у ньому ГМО.

Як повідомлялося, найближчим часом корпорація «Бісквіт-Шоколад» збирається також вивести на ринок серію функціональних бісквітних продуктів, збагачених мікроелементами, зокрема, готується до випуску вироби з селеном.

Харківська бісквітна фабрика першою в Україні освоїла випуск бісквітної продукції і сьогодні є найбільшим національним виробником цих кондитерських виробів. Розширення асортименту бісквітних виробів стало можливим внаслідок реконструкції встановленої на ХБФ італійської лінії «Сасіб Бейкер», продуктивність якої збільшена на 50%, з 12 до 18 т продукції на добу.

Довідка. Корпорація «Бісквіт-Шоколад» — один з найбільших в Україні виробників кондитерської продукції. Об'єднує ряд підприємств, що забезпечують всі основні технологічні етапи виробництва, від заготівлі сировини до випуску готових виробів. Корпорація заснована в 2004 році у складі АТЗТ «Кондитерська фабрика «Харків'янка» (на ринку — з 1896 року), АТЗТ «Харківська бісквітна фабрика» (з 1935 року), ТОВ «Торговий дім «Престиж». У сферу її управління входять також ВАТ «Первухінський цукровий завод», ТОВ «Красноградський млин», ЗАТ «Агрофірма ім. Г. Сковороди», ТОВ «Агрофірма «Петропавлівка». Під брендом «Бісквіт-Шоколад» випускається більше 20-ти груп кондитерських виробів. У 2009 році підприємства корпорації випустили 59,5 тис. т кондитерських виробів, що на 4% більше, ніж у 2008 році. У грошовому вираженні обсяг виробництва зріс на 20% і склав 683,4 млн. грн. Обсяг реалізації в 2009 році склав 684,6 млн. грн. Експорт зріс на 2% і склав 19,2 тис. т продукції. Компанія займає четверте місце в Україні за обсягами виробництва і реалізації продукції. Постачає кондитерські вироби більше, ніж у 20 країн світу, питома вага експорту за підсумками минулого року — близько 30%. Система менеджменту якості на підприємствах корпорації відповідає сучасному міжнародному стандарту ISO 9001-2008. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб. З 2009 року колективний член Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», що входить до складу Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».