Новости

12.07.2013

Відбулося засідання Харківського міського координаційного комітету по зайнятості

12 липня відбулося засідання Харківського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення під головуванням співголови комітету, керівника секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчого директора Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василя Григор’єва.

На засіданні була розглянута інформація Департаменту праці та соціальних відносин Харківської міської ради про стан виконання «Програми зайнятості населення м. Харкова на 2012-2013 роки» та внесення змін до Програми у відповідності до вимог нової редакції Закону України «Про зайнятість населення», з якою виступила заступник начальника відділу соціально-трудових відносин Департаменту Марія Войтенко.

На засіданні було зазначено, що основні напрямки затвердженої Харківською міською радою Програми зайнятості населення, такі як збереження трудового потенціалу міста, розвиток підприємницької ініціативи у населення, збереження існуючих та створення нових робочих місць, в основному виконуються.

У результаті реалізації заходів Програми за минулий рік у Харкові було створено 36 049 нових робочих місць, що майже на 2000 робочих місць більше ніж за попередній рік.

«Безумовно зроблено немало, але, виходячи з того, у якому стані сьогодні наша промисловість, наші, колись високотехнологічні підприємства, роботодавці вважають, що тільки розвиваючи виробництво, ми створимо дійсно нові робочі місця, — наголосив Василь Григор’єв, підбиваючи підсумки обговорення інформації. — Досвід розвинених країн свідчить про те, що, сьогодні ми, як ніколи, повинні наслідувати приклад економічно більш розвинених країн, які з початку кризи намагаються скоротити обсяги імпорту та завантажують виробничі потужності всередині країни. У нас часто все навпаки. Україна чи не єдина країна у Європі, яка стимулює імпортні закупки. Достатньо сказати, що навіть у тендерних закупівлях за державний кошт пріоритет віддається зарубіжним товарам зарубіжних країн. В цьому роботодавці бачать корінь проблем і нових робочих місць, і заборгованості з виплати зарплат на підприємствах, і наповнення бюджету», резюмував Василь Григор’єв.

Після обміну думками, інформація Департаменту праці та соціальних відносин Харківської міської ради про стан виконання «Програми зайнятості населення м. Харкова на 2012-2013 роки» міським координаційним комітетом по зайнятості була прийнята до відому.