Новости

26.06.2013

Посилення впливу роботодавців на рівні прийняття законодавчих і нормативних актів – нагальна потреба реального сектору економіки

26 червня відбулося розширене засідання Ради Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» під головуванням голови Ради Анатолія Гіршфельда, на якому було розглянуте питання активізації діяльності роботодавців у формуванні державної промислової політики.

У засіданні Ради ООР ХО «Граніт» взяли участь члени правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», керівники підприємств і організацій, голови обласних організацій роботодавців.

На засіданні підкреслювалося, що для прискорення вирішення проблем розвитку реального сектору економіки необхідно Зміцнення позицій та посилення впливу роботодавців на рівні прийняття нормативних актів, які зачіпають інтереси реального сектору економіки — нагальна потреба. Назрів час створення у державі системи національного протекціонізму інтересів вітчизняного товаровиробника.

Анатолій Гіршфельд проінформував учасників засідання про діяльність міжфракційного об‘єднання народних депутатів «За вітчизняних промисловців та підприємців – роботодавців України», яке він очолює у Верховній Раді.

За словами Анатолія Гіршфельда, метою створення міжфракційного об‘єднання є представництво та захист інтересів української промисловості та бізнесу у вищому державному законодавчому органі та посилення впливу роботодавців на рівні прийняття законодавчих і нормативних актів.

«Нам, промисловикам, представникам реального сектору економіки, необхідні в Україні чіткі правила гри для промисловості і нарешті визначити такі поняття як: вітчизняний товаровиробник, товар вітчизняного виробництва, високотехнологічна продукція та інноваційний продукт», — наголосив Анатолій Гіршфельд.

На засіданні Ради ООР ХО «Граніт» виступили генеральний директор Харківського заводу «Південькабель» Володимир Золотарьов, генеральний директор Харківської бісквітної фабрики Алла Коваленко, голова ради засновників ТОВ «Харківський завод підйомно-транспортного устаткування», Леонід Янов, голова обласної організації роботодавців хімічної та нафтохімічної промисловості Ірина Довгалюк, президент Куряжського домобудівного комплексу Еміль Тер-Степанян, голова Ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» у Харківській області Марина Вишневська, генеральний директор заводу «Укрелектромаш» Олександр Колесніков, виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор'єв.

Керівники промислових підприємств і організацій, підтримавши створення у Верховній Раді України міжфракційного об‘єднання народних депутатів «За вітчизняних промисловців та підприємців — роботодавців України» та напрямки його діяльності, — в один голос наполягали на необхідності усіма доступними формами і методами привернути увагу вищого законодавчого органу до стану і розвитку національного товаровиробника.