Новости

12.06.2013

Задача проведення структурних економічних реформ потребує переведення соціального діалогу на більш конструктивний і ефективний рівень – Олександр Колесніков

12 червня відбулося засідання Харківської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому було розглянуте питання «Про стан розвитку соціального діалогу в області та дотримання вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», яке пройшло під головуванням співголови Ради, заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми.

Учасниками засідання була заслухана і конструктивно обговорена інформація начальника відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області Олександра Дорожко.

«Безумовно, нашим спільним завданням сьогодні є забезпечення подальшої консолідації зусиль органів державної влади і роботодавців у вирішенні нагальних питань соціально-економічного розвитку регіону, — зазначив у своєму виступі співголова ради, перший заступник голови Харківської обласної організації роботодавців «Граніт» Олександр Колесніков. — Тим більш, що Закон 2010 року «Про соціальний діалог в Україні» законодавчо закріпив перехід взаємин соціальних партнерів на більш ефективний рівень.

Хочу звернути увагу присутніх на той факт, що саме роботодавці виконують дуже важливу і відповідальну роль в українському суспільстві: вони створюють робочі місця, платять податки, забезпечують стабільність розвитку вітчизняної економіки і держави в цілому», — наголосив Олександр Колесніков.

Представники Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, який очолює Анатолій Гіршфельд, представляють інтереси роботодавців та бізнесу як на національному рівні через Федерацію роботодавців України, національну тристоронню соціально-економічну раду та межфракційне об'єднання народних депутатів у Верховній Раді «За вітчизняних промисловців і підприємців — роботодавців України», так і на регіональному рівні — через колегію облдержадміністрації, регіональний Комітет економічних реформ, координаційну комісію з питань розвитку підприємництва, соціальні фонди, обласної та міської координаційні комітети сприяння зайнятості, 3-х сторонні обласної та міської соціально-економічний поради та ін.

«Безумовно, такий високий рівень участі та представництва у соціальному діалозі з органами влади дозволяє харківським роботодавцям брати безпосередню участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, шляхом конструктивного діалогу з органами влади на всіх рівнях і знаходити прийнятні компромісні рішення, — зазначив Олександр Колесніков. — Але сьогодні, коли в країні тривають структурні економічні реформи, перед нами стоїть задача переведення соціального діалогу на більш конструктивний і ефективний рівень на рівні кожної адміністративно-територіальної одиниці Харківської області», — підкреслив Олександр Колесніков.

У засіданні Харківської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради прийняв участь керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області — виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв.

За підсумками обговорення, територіальна тристороння соціально-економічна рада прийняла рішення, спрямоване на поглиблення соціального діалогу в регіоні та посилення його ролі щодо реалізації в області державної соціальної та економічної політики.