Новости

18.03.2010

Анатолій Гіршфельд обраний до складу Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні

У середу, 17 березня, відбулося засідання Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, під час якого були затверджені зміни до складу СПО. Учасниками засідання була задоволена заява Бойко Юрія Анатолійовича щодо виведення його за складу СПО у зв’язку із призначенням на посаду Міністра палива та енергетики України.

До складу Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні було обрано Гіршфельда Анатолія Мусійовича — Президента Індустріальної групи «УПЕК», голову Ради Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».

Також було подовжено повноваження Олексія Мірошниченка як Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні. Заступниками Голови СПО було обрано Дмитра Олійника, Голову Ради Федерації роботодавців України, та В’ячеслава Биковця, в.о. Президента Всеукраїнської асоціації роботодавців. Керівником Секретаріату СПО було обрано Руслана Іллічова, Генерального директора ФРУ.

Додатково: інформація про Спільний представницький орган сторони роботодавців на національному рівні.

Спільний представницький орган сторони роботодавців на національному рівні створено як вищий представницький орган всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців відповідно до Угоди про утворення Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, схваленої на Зібранні повноважних представників об`єднань організацій роботодавців 07.07.2009р.

Метою створення СПО є представництво та захист інтересів роботодавців, їх об’єднань на національному рівні в економічних, соціально-трудових та інших відносинах, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного бізнесу, координація та консолідація спільних дій для досягнення позитивних результатів їхньої діяльності та посилення їх впливу на процеси формування соціально-економічної політики, вдосконалення соціально-трудових відносин та розвитку соціального діалогу в Україні.

СПО функціонує на засадах:

  • незалежності та рівноправності;
  • свободи об`єднання та аполітичності;
  • самостійності та самоврядності;
  • обов’язковості додержання досягнутих домовленостей.

Завданнями СПО є:

  • представництво інтересів організацій роботодавців та їх об`єднань на національному рівні;
  • вироблення єдиної узгодженої позиції з питань формування та реалізації державної політики у сфері соціально-трудових та економічних відносин на національному рівні;
  • консолідація спільних зусиль, направлених на збереження конкурентоздатності української економіки, маючи на увазі, що тільки рентабельні підприємства здатні створювати та зберігати робочі місця, своєчасно виплачувати заробітну плату і сплачувати податки;
  • координація спільних дій по реформуванню трудового законодавства, в т.ч. системи колективно-договірних відносин, форм та систем оплати праці, охорони праці та системи загальнообов`язкового державного соціального страхування.