Новости

26.04.2013

НОВИНИ ПІДПРИЄМСТВ: Турбоатом підвів підсумки роботи за 1 квартал 2013 року

Харківське підприємство ВАТ «Турбоатом» завершило 1 квартал 2013 року з чистим прибутком в обсязі 75,3 млн. грн. Дохід від реалізації продукції за 1 квартал 2013 року склав 362,8 млн. грн., з темпом зростання до відповідного періоду 2012 року — 102,5%, — повідомляє пресс-служба ВАТ «Турбоатом».

Питома вага експорту в загальному обсязі реалізації склав — 64,6%.

Загальна сума коштів, перерахована ВАТ «Турбоатом» до державного та місцевих бюджетів у вигляді податків, зборів та єдиного соціального внеску склала 79,1 млн. грн.

Середньомісячна заробітна плата промислово-виробничого персоналу становила 4094 тис. грн., виробничих робітників — 5754 тис. грн., з темпом зростання до аналогічного періоду 2012 року — 119,8%.

Середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві станом на 1 квітня 2013 склала 5592 чол., в тому числі промислово-виробничий персонал — 5507 чол., з них: робітники — 3485 чол. (63,3%), службовці — 2022 чол. (36,7%).

За звітний період підприємством виготовлено та відвантажено:

— Обладнання для атомних і теплових електростанцій:

  • парова турбіна для Трипільської ТЕС ст. № 2 (Україна);
  • енергетичне обладнання для конденсатора Ростовської АЕС № 4 (Росія), Зуєвської ТЕС бл. № 3 (Україна) і Екібастузської ГРЕС-1 бл. № 2 (Казахстан);

— Обладнання для гідравлічних електростанцій:

  • дві турбіни для Київської ГЕС № 18 (Україна) і Гоцатлинської ГЕС № 2 (Росія);
  • заставні частини для Каховської ГЕС № 6 (Україна);
  • комплекти енергетичного обладнання для модернізації Нурекської ГЕС (Таджикистан), ГЕС Чірюрт і Міатлінской ГЕС (Росія).

На технічне переозброєння і капітальний ремонт в 1 кварталі 2013 року ВАТ «Турбоатом» направило 24,2 млн. грн., на утримання і розвиток соціальної сфери — 2,6 млн. грн.

Довідка.

ВАТ «Турбоатом» — головна наукова організація Міністерства промислової політики України по енергетичному машинобудуванню — входить до складу провідних турбобудівельних фірм світу.

Підприємство спеціалізується на випуску турбін для:

  • теплових електростанцій (ТЕС);
  • атомних електростанцій (АЕС) и теплоелектроцентралей (ТЕЦ);
  • гідравлічних турбін для гідроелектростанцій (ГЕС) та гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС);
  • газових турбін та парогазових установок (ПГУ) для ТЕС;
  • іншого енергетичного обладнання.

Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парових і гідравлічних турбін загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт и 2 млн. кВт.

Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт — до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.

Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» — Субботін Віктор Георгійович. Кандидат економічних наук. Дійсний член (академік) Академії технологічних наук України. Лауреат Державної премії України в області науки і техніки.

Субботін В.Г. — член правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», неодноразово обирався на з’їзди Федерації роботодавців України.