Новости

25.04.2013

НОВИНИ КОМПАНІЙ: Корпорація «Бісквіт-Шоколад» нарощує виробничі потужності

Харківська корпорація «Бісквіт-Шоколад», один із найбільших виробників кондитерської продукції в Україні, збільшила потужність лінії з виробництва здобного печива на Харківській бісквітній фабриці на 15-20% завдяки запуску нової конвекційної печі.

Згідно прес-релізу компанії, введення в експлуатацію нового обладнання дозволить підприємству розширити асортимент здобного печива.

Зокрема, на Харківській бісквітній фабриці вже розпочато випуск нової серії печива під брендом «Здобна сімейка». На сьогодні під цим найменуванням в продаж вже почало надходити печиво декількох видів: із маком, лимонними цукатами та подрібненим арахісом.

Фахівці фабрики продовжують працювати над рецептурою ряду інших видів здобного печива із зерновими добавками.

На початку минулого року компанія ввела у експлуатацію нову лінію німецького виробництва з випуску здоби потужністю 500 кг продукції на годину і кулер для охолодження готової продукції. Заміна старої печі завершила модернізацію даної виробничої ділянки.

Довідка

Корпорація «Бісквіт-Шоколад», яка заснована у 2004 році, об’єднує ПАТ «Кондитерська фабрика «Харківчанка», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика», ТОВ «Торговий дім «Престиж».

Компанія займає четверте місце в Україні за обсягами виробництва та реалізації продукції. Постачає кондитерські вироби більш, ніж у 20 країн світу, питома вага експорту — близько 30%.

У сферу управління корпорації «Бісквіт-Шоколад» також входять ПАТ «Первухінський цукровий завод», ТОВ «Красноградський млин», ПАТ «Агрофірма ім. Г. Сковороди».

У 2012 році корпорація «Бісквіт-Шоколад» скоротила чистий дохід від реалізації на 5% у порівнянні з 2011 роком — до 910 млн. грн. Компанія виробила 58 тис. тонн кондитерських виробів, що також на 5% менше, ніж у 2011 році"

На підприємствах компанії зайнято понад 3 000 працівників.

Керівник підприємства — Алла Орестівна Коваленко — президент корпорації «Бісквіт-Шоколад», генеральний директор Харківської бісквітної фабрики, Заслужений працівник промисловості України. Герой України.

Член правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт». Неодноразово обиралася делегатом з’їздів Федерації роботодавців України.