Новости

04.04.2013

Перевіряти підприємства в Україні можуть 75 держорганів

Проводити перевірки підприємств в Україні можуть 75 контролюючих органів. Як повідомив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, таку кількість перевіряючих структур внесено до реєстру контролюючих органів, який створила Федерація роботодавців України. Із загального числа перевіряючих органів 30 структур можуть прийняти рішення про обмеження господарської діяльності підприємств.

«Ми повинні налагодити публічний контроль за діяльністю перевіряючих органів. Повинні бути зрозумілі функції та повноваження кожного з них. Наша мета — домовитися з владою про максимальне скорочення кількості контролерів і про створення єдиного порядку проведення перевірок. В результаті це суттєво спростить умови ведення бізнесу в Україні», — зазначив Дмитро Фірташ.

За його словами, реєстр контролюючих органів Федерація роботодавців України представить громадськості найближчим часом.

ФРУ розпочала роботу по формуванню реєстру контролюючих органів у вересні 2012 року. Згідно з оцінками Міжнародної фінансової корпорації IFC, у 2010 році 74% українських підприємств відвідали інспекції контролюючих органів, а прямі витрати підприємств на проходження перевірок перевищили 3,2 млрд. гривень.