Новости

02.04.2013

НОВИНИ ПІДПРИЄМСТВ: Машинобудівний завод "Світло шахтаря" поставив шахті ім. Засядько конвеєр

Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» поставив забійний скребковий конвеєр СП326-70.16.1 вугледобувній компанії «НВК «Шахта імені Засядька» (Донецьк).

Про це йдеться у повідомленні ТОВ «НВК «Гірничі машини».

Харківський завод «Світло шахтаря», який входить до складу НПК «Гірничі машини», поставив шахті ім. А.Ф. Засядько конвеєр СП326 для роботи у комплексі з іншим обладнанням, виробленим на інших підприємствах НПК «Гірничі машини», — комбайном УКД 200-250 і кріпленням ДМ

Конвеєр СП326-70.16.1 довжиною 290 м і потужністю 2х160кВт з навісним обладнанням був виготовлений харківським заводом за 3 місяці.

У рамках даного замовлення підприємством також була виготовлена система подачі ВСПК з додатковим блоком привода.

Конвеєр СП326 призначений для транспортування вугілля з очисних вибоїв при відпрацюванні пологопадающих пластів.

Довідка.

Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» створений у 1922 році на базі заснованої у 1891 році слюсарно-механічної майстерні.

Завод є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на випуску скребкових конвеєрів для вибоїв шахт, головних світильників і лампового обладнання, запчастин до гірничо-шахтного устаткування.

Компанія SCM володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

На початку січня 2013 року компанія Ukrainian Machine Building Holding Limited (Кіпр), що входить до складу компанії System Capital Management (Донецьк), сконцентрувала 60% акцій Харківського заводу «Світло шахтаря».

100% акцій SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.