Новости

27.03.2013

НОВИНИ КОМПАНІЙ: молодь все частіше звертає увагу на машинобудування

Студенти старших курсів машинобудівних вузів України все частіше звертають увагу на можливість працевлаштування за фахом.

Для випускників харківських і донецьких навчальних закладів, НПК «Гірничі машини» — один із найбільших виробників обладнання для гірничодобувних галузей — залишається одним з найбільш цікавих роботодавців.

У Харкові, де знаходиться машинобудівний завод «Світло шахтаря», який входить до складу НПК «Гірничі машини», базовим вузом для підготовки інженерів і конструкторів є Харківський Національний автомобільно-дорожній університет (ХНАДУ).

На Дні відкритих дверей ХНАДУ, який було проведено наприкінці березня, представники НПК «Гірничіі машини» вручили листи подяки батькам тих випускників університету, які прийшли працювати на завод.

Як зазначив Геннадій Висоцький, член правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт», голова правління харківського підприємства «Світло шахтаря», «правильний вибір професії та вдалий старт у ній — це завжди загальний успіх, об'єднуючий зусилля самої молодої людини, його рідних і близьких, а також викладачів ВНЗ, де він навчався».

Самі ж молоді інженери, які пропрацювали на заводі перший рік своєї кар'єри машинобудівників, отримали від компанії почесні грамоти НПК «Гірничі машини». Кращі з них будуть премійовані.

НПК «Гірничі машини» є також стратегічним партнером Донбаської державної машинобудівної академії (ДДМА). З цим вузом компанію, яка є лідером галузі в СНД, також пов'язує багаторічна співпраця: у навчальних аудиторіях ДДМА навчалося велика кількість працівників і керівників підприємств, що входять до складу НПК «Гірничіі машини».

На щорічній ярмарці вакансій, організатором якої стала НПК «Гірничі машини», студентів ознайомили з можливостями професійного і кар'єрного росту на заводах Компанії. Особливий інтерес у майбутніх машинобудівників викликав фільм «Спуск у шахту», який демонстрував роботу обладнання, виробленого на харківському заводі «Світло шахтаря» та інших підприємствах НПК «Гірничіі машини».

У результаті активного спілкування представників НПК «Гірничіі машини» зі студентами ДДМА, близько 70 осіб заповнили анкети і підтвердили свою готовність розпочати свій трудовий шлях на підприємствах компанії.

Підприємства НПК «Гірничі машини», як і раніше, є провідними майданчиками для проходження виробничої практики студентами технічних ліцеїв, технікумів, коледжів і вузів Харківської, Донецької, та Дніпропетровської областей.

Багато з них після отримання дипломів повертаються на ці заводи і продовжують тут свій трудовий шлях.

Довідка.

НПК «Гірничі машини» — найбільший виробник гірничодобувного обладнання у СНД. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).

Діяльність НПК «Гірничі машини» зосереджена на інжинірингу, виробництві, комплексних поставках і сервісному обслуговуванні обладнання для гірничодобувної галузі.

До складу компанії входять Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання», АТ «Горлівський машинобудівник», ПАТ «Дружківський машинобудівний завод», ПАТ «Донецькгірмаш», ПАТ «Донецький енергозавод», ВАТ «Каменський машинобудівний завод» та інші.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.mmc.kiev.ua