Новости

28.03.2013

Прийнята трирічна програма розвитку соціального діалогу у Харківській області

27 березня Харківська обласна державна адміністрація, Спільний представницький орган сторони роботодавців Харківської області та профспілкові об'єднання Харківської області підписали Територіальну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин на 2013-2015 роки через розвиток конструктивного соціального діалогу.

Угоду підписали голова облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Спільного представницького органу роботодавців, народний депутат України Анатолій Гіршфельд, голова обласного об'єднання профспілок Анатолій Тесленко.

«Сьогодні ми підписуємо територіальну угоду, яка стосується інтересів максимально багатьох жителів області. Необхідно підтримати людей, які керують підприємствами і ведуть їх до фінансового успіху, а з іншого боку, не можна забувати про інтереси трудових колективів — вони не повинні бути крайніми в ситуації, коли економічна кон'юнктура максимально несприятлива. Пошук золотої середини — одне із найголовніших завдань для людей, які сьогодні зібралися за цим столом», — зазначив Михайло Добкін.

Зі свого боку Анатолій Гіршфельд підкреслив, що результатом спільної тристоронньої роботи є те почесне 4 місце у рейтингу областей України, яке посідає зараз Харківщина. Він додав, що роботодавці регіону зробили гідний внесок у досягнення цих показників.

«Не можна не відзначити роль існуючого в області конструктивного діалогу сторін, багато питань, які стоять зараз перед роботодавцями, вирішуються за допомогою облдержадміністрації. Вона завжди відкрита для вирішення тих проблем, які виникають у реальному секторі економіки, — заявив Анатолій Гіршфельд. — Я хотів би також подякувати тристоронній робочій групі, яка розробила цей документ, і вважаю, що у нас є всі передумови для того, щоб так само успішно підбити підсумки виконання цієї угоди через 3 роки».

За словами Анатолія Гіршфельда, багато проблем у розвитку регіону міг би вирішити базовий закон про промисловість. «Він повинен дати чітку відповідь, що таке національний товаровиробник, які преференції національний товаровиробник повинен мати при держзакупівлях, що таке імпортозаміщення та високотехнологічна інноваційна продукція, яка представлена ув Харкові. Її виробники теж повинні мати преференції», — зазначив Анатолій Гіршфельд.

«Нам ще є над чим працювати, і лише об'єднавши зусилля трьох сторін ми знайдемо шлях вирішення багатьох існуючих проблем. Готуючи цю угоду, ми знайшли ряд компромісних рішень, які дозволять успішно працювати і трудовим колективам, і керівникам, і владі, і в цьому процесі знайти кожному своє місце. Тільки спільно ми досягнемо того, що підсумки нашої роботи стануть ще більш продуктивними для кожного жителя нашої області», — підкреслив Сергій Тесленко.