Новости

26.02.2010

Роботодавці завжди з розумінням ставляться до пенсійних проблем обласного Пенсійного Фонду України – Василь Григор’єв.

26 лютого 2010 року відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області.

У роботі колегії головного управління ПФУ прийняв участь та виступив член колегії, виконавчий директор обласного об'єднання організацій роботодавців «Граніт» В.В. Григор'єв.

Колегія розглянула підсумки роботи у 2009 році та пріоритети діяльності Фонду у 2010 році щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення, своєчасних перерахунків пенсій та сталого їх фінансування.

З метою забезпечення фінансовими ресурсами пенсійних виплат проводилась робота з наповненням бюджету власними коштами, зокрема, за рахунок посилення контролю за сплатою страхових внесків та погашення заборгованості платників.

Криза економіки 2009 року вкрай негативно вплинула на фінансовий стан обласного Пенсійного Фонду. Тільки за рахунок зменшення об’ємів виробництва, кількості працюючих обласний ПФУ недоотримав близько 250 млн. грн страхових пенсійних внесків.

За 2009 рік темп росту по фонду оплати праці склав лише 99,7% до попереднього року. Найбільше зменшення по ФОП відбулось по будівельних організаціях (44,7%) та по машинобудівних підприємствах (92,8%).

«Органи Фонду, у непростому 2009 році, активно взаємодіяли із своїм основним соціальним партнером – роботодавцями. Це і розгляд звернень з питань порушень в оплаті праці, спільні наради із наслухуванням звітів керівників та власників підприємств про дотримання законодавства про оплату праці. Роботодавці області завжди з розумінням ставляться до пенсійних проблем і, там де можливо, намагаються допомагати у вирішенні проблем у сфері пенсійного забезпечення», - відмітив у своєму виступі на колегії Василь Григор’єв.

Колегія головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області, критично проаналізувавши підсумки 2009 року, прийняла розгорнуте рішення про пріоритети діяльності ПФУ у 2010 році щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та подальшого вдосконалення взаємодії із роботодавцями.