Новости

25.02.2010

На превеликий жаль, корупція стала звичним явищем у нашому суспільстві і є головною перешкодою динамічного розвитку малого і середнього бізнесу – В. Григор'єв

25 лютого 2010 року об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» разом із Харківським обласним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Антикорупційний форум» та обласним відділенням Асоціації платників податків України провели семінар на тему «Діяльність малого і середнього бізнесу в умовах дії антикорупційного законодавства України».

Необхідність проведення семінару була зумовлена намаганням зрушити з місця подолання негативних факторів та конфліктів між державою та підприємництвом, в яких перевагу за собою, майже завжди, утримує держава, вдаючись до незаконних способів впливу на господарську діяльність підпиємців.

Як свідчить практика, суб’єкти господарювання зазнають системного протиправного втручання у свою господарську діяльність зі сторони контролюючих органів держави та місцевого самоврядування. Порушуються вимоги чинного законодавства про порядок контрольно-наглядової діяльності у сфері господарювання та перевірок різних напрямів господарської діяльності без належних на те підстав та поза межами своїх повноважень. Корупційною стала вся система отримання різних дозволів у сфері підприємницької діяльності.

«На превеликий жаль, корупція стала звичним явищем у нашому суспільстві і є головною перешкодою динамічного розвитку малого і середнього бізнесу, - підкреслив виконавчий директор Харківського об'єднання організацій роботодавців Василь Григор'єв, відкриваючи семінар. — Тому тема організованого протистояння і протидії організованій корупції є надзвичайно актуальною для кожного роботодавця і підприємця. Тим більш, що на це націлює суспільство останні зміни і доповнення до антикорупційного законодавства України, які вступають у дію у 2010 році.»

У обласному об’єднанні роботодавців вважають, що дієвим і ефективним важелем у боротьбі з корупцією у сфері підприємницької діяльності може бути підвищення загального рівня правової культури суб'єктів господарювання, посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, формування у них поваги до права через набуття ними правових знань.

Сьогодні Харківське обласне об'єднання роботодавців «Граніт», «Антикорупційний форум» роблять надзвичайно важливі кроки як на зустріч владі, так і підприємцям: прагнуть побудувати конструктивний діалог. У його рамках пропонується вирішувати складні питання боротьби з корупцією шляхом проведення роз’яснювальних та методичних семінарів, надання практичної допомоги у судовому вирішенні конфліктних ситуацій.

Учасники семінару отримали кваліфіковані роз’яснення основних положень антикорупційного законодавства України, відповіді юристів на свої питання та методичні матеріали щодо антикорупційних дій проти свавілля чиновників та представників дозвільно-контролюючих органів.