Новости

04.03.2013

Роботодавці підтримують ініціативу створення в Україні посади омбудсмена з податкових та митних справ

Федерація роботодавців України підтримує ініціативу Європейського банку розвитку та реконструкції створити в Україні посаду омбудсмена з податкових та митних справ і готова брати у цьому активну участь. Про це наголосив сьогодні заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник під час робочої зустрічі із заступником директора ЄБРР в Україні Гремом Хатчісоном.

«Створення такої посади має активізувати економічний розвиток, поліпшити становище бізнесу і зробити інвестиційний клімат України більш привабливим», — сказав в ході зустрічі Дмитро Олійник.

Він відзначив, що участь іноземних фінансових інституцій в українських проектах – це не тільки кредитні ресурси, а перш за все європейський досвід управління бізнесом. «Роботодавці України будуть тільки вітати розширення співпраці українського бізнесу з ЄБРР, як одного з підтверджень поступового покращення бізнес-клімату в державі та зростання довіри іноземних інвесторів до нашої держави», — резюмував заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Дмитро Олійник також поінформував Грема Хатчісона про цьогорічні законодавчі ініціативи Федерації роботодавців.

Серед них, підготовка вкрай важливих для розвитку реального сектору економіки України законопроектів «Про промислову політику», «Про фіскальні стимули для промисловості» та «Про систему технічного регулювання у промисловості».