Новости

06.02.2013

Анатолій Гіршфельд: Україна повинна допомагати експортерам

Україна повинна допомагати експортерам. Нашою спеціалізацією могли б бути великотоварне сільгоспвиробництво і машинобудування. Україна сьогодні не має свого місця на світовому ринку розподілу праці. Про це на Експертному форумі Інституту Горшеніна сказав народний депутат України, голова Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, голова Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд.

«Сьогодні Україна намагається розвивати сільське господарство, але без підтримки влади. Також Україна могла б експортувати продукцію машинобудування. Необхідно підтримувати експортоорієнтовані підприємства. Без поділу по галузям — інакше це буде вже корупція», — наголосив Анатолій Гіршфельд.

За його словами, влада могла б стимулювати, наприклад, розвиток великотоварного тваринництва. Тоді з імпортера Україна перетвориться на експортера м’яса. «Але для цього повинні бути високий рівень конкурентоспроможності економіки, а також сприятливі умови для ведення бізнесу», — резюмував Анатолій Гіршфельд.

(за матеріалами LB.ua)