Новости

01.02.2013

Увага! ДПС нагадує про необхідність перевірки свого РРО до 1 липня поточного року

У теперішній час діє Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО), затверджений наказом ДПС України від 21.12.12р. № 1159. Зазначений реєстр містить повний опис та сфери застосування всіх РРО та ЕККР, які використовуються для розрахунків із споживачами.

У новому Держреєстрі реєстраторів розрахункових операцій наведені РРО (ЕККР та портативні ЕККА), які створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, та які вже у своїй конструкції містять модеми та мають можливість направляти до органів ДПС фіскальні звіти по дротовим та бездротовим каналам зв`язку.

Якщо реєстратор розрахункових операції включено до нового Держреєстру, але його конструкція не дозволяє виконувати вимоги законодавства щодо надання РРО-звітності по дротовим та бездротовим каналам зв`язку, то такий РРО необхідно дообладнати до 01.07.2013 року, звернувшись до сервісних центрів або до виробника РРО.

З 01.07.2013 року до суб`єктів господарювання, які не виконуватимуть вимог законодавства в частині надання РРО — звітності, будуть застосовуватися фінансові санкції.

Перевірити свій РРО має можливість кожен користувач мережі Інтернет, ознайомившись з новим Державним реєстром РРО на єдиному веб–порталі ДПС України: www.sts.gov.ua.

ДПС у Харківській області