Новости

19.12.2012

Переговори Харківської облдержадміністрації, роботодавців та профспілок з підготовки Регіональної угоди

Сьогодні, 19 грудня, відбулося засідання робочої комісії по веденню переговорів і укладанню Регіональної угоди між Харківською обласною державною адміністрацією, Спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та обласними профспілковими об’єднаннями на 2013-2015 роки.

Спільна робоча комісія складається з 15 повноважних представників, по 5 представників від кожної Сторони.

Групу повноважних представників Cторони роботодавців Харківської області на переговорах очолює голова секретаріату Спільного представницького органу роботодавців, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв.

На засіданні були розглянуті пропозиції Сторін соціального діалогу про регулювання новою Угодою основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Харківській області на 2013-2015 роки.

Активна робота з підготовки Регіональної угоди на новий строк розпочалась ще у вересні цього року. Нові підходи до формування Угоди, напрацьовані трьома сторонами, передбачають оптимізацію її змісту з метою визначення загальних принципів та напрямків взаємодії Сторін при формуванні регіональної політики в економічній, соціальній та трудовій сферах.

Сторона роботодавців з особливою увагою підходить до формування розділів Угоди, присвячених підтримці вітчизняного товаровиробника та збільшенню зайнятості, оплаті і умовам праці, а також механізмам взаємодії Сторін в рамках соціального діалогу. Передбачається, що орієнтовний термін дії нової Регіональної угоди буде збільшено до 3 років — з 2013 по 2015 рік.

Довідково.

Регіональна угода укладається відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди», яким визначено правові засади розробки, укладення та виконання колективних договорів і угод з метою сприяння регулюванню трудових відносин та соціально-економічних інтересів працівників і власників. Попередня Угода, строк дії якої закінчується у цьому році, була укладена на період 2011-2012 роки.