Новости

18.12.2012

Потрібно зосередитися на економічному блоці реформ – Анатолій Гіршфельд

Всім нам, і опозиції, і провладній більшості потрібно зосередитися на економічному блоці реформ, щоб протистояти світовій кризі, — таку думку в рамках круглого столу в Інституті Горшеніна висловив народний депутат України від Партії регіонів, голова Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гиршфельд.

«Сили опозиції та влади треба зосередити на економічному блоці, який буде визначати соціальну політику і, врешті-решт, ефективність роботи Верховної Ради», — зазначив Анатолій Гіршфельд. — «Перед країною стоїть досить серйозний виклик: на порозі економічна криза. Перш за все свої зусилля потрібно зосередити на комплексі заходів, щоб країна без серйозних соціальних наслідків могла пройти досить складний період», — додав він.

За словами Гіршфельда, нинішня криза не буде стрибкоподібним, як 2008-му році, але затягнеться на рік-півтора. І вихід із неї можливий лише завдяки проведенню реформ.

«Потрібно провести реформи, про які багато говорять, але, на жаль, мало роблять», — акцентував депутат.

Раніше, Анатолій Гіршфельд не раз висловлював думку з приводу більш широкого залучення потенціалу вітчизняних роботодавців, організаторів промислового і аграрного виробництва до розробки владою шляхів реформування економіки держави. Вже будучи обраним народним депутатом, він стоїть на позиціях необхідності створення у парламенті міжфракційного об'єднання роботодавців, яке б, незалежно від політичних переконань, об'єдналося і направило свою діяльність на реформи, які допомогли б уряду подолати негативні явища в економіці.

Анатолій Гіршфельд вважає, що мажоритарними, представники реального сектору економіки, які зайшли в Раду, якісно оновлять Верховну Раду і її діяльність буде більш продуктивною.

«Наявність мажоритарників завжди додає впливовості Раді: вони несуть персональну відповідальність за прийнятий закон безпосередньо перед виборцями. Я бачу, що ця Рада повинна бути більш ефективною, ніж попередня, яка обиралася чисто на пропорційній основі», &mdash заявив депутат, відповідаючи на питання, чи зможе Верховна Ради в нинішньому скликанні повернути собі авторитет законодавчого органу.