Новости

06.12.2012

Малий і середній бізнес потребує не тільки фіскальної уваги з боку держави – Василь Григор'єв

5 грудня у залі засідань Об’єднання профспілок Харківської області (ОПХО) відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, в роботі якої взяв участь керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчий директор обласного Об’єднання організацій роботодавців «Граніт» Василь Григор'єв.

На засіданні тристоронньої соціально-економічної Ради, яке проходило під головуванням співголови Ради, першого заступника голови ОПХО Анатолія Шевчука, були розглянуті питання виконання регіональної програми розвитку малого підприємництва у 2012 році та пріоритети діяльності Ради у наступному році.

«На жаль, сьогодні українська економіка перебуває в непростій ситуації. Одним із локомотивів, який може підштовхнути економіку вперед, може стати малий і середній бізнес, який потребує не тільки фіскальної уваги з боку держави», — наголосив у своєму виступі Василь Григор'єв на засіданні Ради. — «Питання створення умов для розвитку малого і середнього бізнесу у державі, питання постійного тиску на нього перевірок, які всупереч публічним заявам, не скорочуються, — це питання №1 розвитку економіки і задача для учасників соціального діалогу на усіх рівнях», — підкреслив Василь Григор’єв.

Виконавчий директор обласного Об’єднання організацій роботодавців «Граніт» Василь Григор'єв проінформував учасників засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради про те, що Федерацією роботодавців України ініційовано створення реєстру перевіряючих органів з тим, що врешті решт розібратися у державі, хто вони і скільки разів можуть приходити з перевірками малого і середнього бізнесу. Роботодавців аж ніяк не проти перевірок, оскільки без них не обійтися, але роботодавці виступають за чіткі, зрозумілі і прозорі правила перевірок, метою яких повинно бути усунення помилок в діяльності і подальший розвиток, а не параліч, зупинення бізнесу і його закриття.

Обласна тристороння соціально-економічної Рада прийняла рішення щодо конкретних практичних заходів підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва у регіоні.