Новости

02.11.2012

Анатолій Гіршфельд ініціює нові кроки вирішення кадрової кризи

Індустріальна група УПЕК, Національний технічний університет «ХПІ» та Лозівська міська рада будуть готувати інженерів у обласному місті Лозовій.

Про спільні дії по підготовці інженерів у місті Лозова Харківської області домовилися керівники Індустріальної групи УПЕК, Національного технічного університету «ХПІ» та Лозівської міської ради.

Меморандум про спільні дії 10 жовтня 2012 підписали: голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Генеральний директор ІГ УПЕК А.М.Гіршфельд, ректор НТУ «ХПІ» Л.Л.Товажнянскій і Лозівський міський голова С.Ф.Степанов.

Анатолій Гіршфельд повідомив, що «ця подія відбувається в рамках довгострокової співпраці УПЕК і НТУ ХПІ за проектом ТЕХНОГРАД. Наша компанія зацікавлена у соціальному розвитку міста Лозова, Лозівського та прилеглих до нього районів Харківської області. Ми прагнемо сприяти розвитку системи вищої освіти та професійному становленню молоді, забезпеченню містоутворюючого підприємства - Лозівського ковальсько-механічного заводу, що входить до складу УПЕК, — та інших підприємств компанії кваліфікованими інженерними кадрами».

«До речі, питання підготовки і забезпечення реального сектору економіки кадровим потенціалом ми двічі останнім часом розглядали в Об’єднанні роботодавців Харківської області «Граніт» за участі керівників провідних підприємств регіону та відповідних управлінь обласної державної адміністрації. Тому, це — логічний наш крок до вирішення назрілої проблеми економіки,» — зазначив Анатолій Гіршфельд.

Національний технічний університет «ХПІ» має намір відкрити у м. Лозова структурні підрозділи для підготовки фахівців за європейськими освітнім стандартам у рамках Болонського процесу:

  • філія підготовчих курсів для абітурієнтів при вступі до університету.
  • навчально-консультаційний центр та філія комп'ютерно-технологічного коледжу для підготовки фахівців за заочно-дистанційною формою навчання по машинобудівним і інформаційним технологіям.
  • створити умови для розвитку центру та відкриття філії.

Відділ освіти міської ради Лозової буде проводити інформаційно-роз'яснювальну та профорієнтаційну роботу, а також розгляне можливість відкриття спеціалізованих класів у середніх школах.

ІГ УПЕК буде сприяти в наданні необхідних приміщень, устаткування та інших ресурсів для організації навчального процесу і навчальної виробничої практики студентів на базі підприємств компанії. Кращим студентам керівництво ІГ УПЕК має намір заснувати стипендії, а також сприяти працевлаштуванню випускників на підприємствах і в інженерних центрах ІГ УПЕК.