Новости

11.12.2009

Важливою частиною переговорного процесу є постановка реалістичних цілей – В. Григор’єв

З 8 по 10 грудня 2009 року у м. Києві Федерація роботодавців України проводила триденний семінар-нараду виконавчих директорів обласних організацій і об'єднань роботодавців, у роботі якого прийняв участь виконавчий директор об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

До участі у семінарі були також запрошені учасники переговорного процесу з укладення Генеральної угоди на новий термін, делеговані Сторонами угоди, фахівці з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, науковці.

Мета проведення зазначеного заходу полягала у ознайомленні тристоронніх партнерів з досвідом укладання угод на національному рівні у Швеції та обговоренні концепції Угоди на національному рівні в Україні. Експертами проекту «Діалог на ринку праці — Україна» було презентовано шведський досвід ведення колективних переговорів з укладання угоди на національному рівні.

«По всім спірним питанням можна дійти згоди, якщо сторони діалогу націлені на досягнення компромісу з опонентом, - впевнений виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор’єв. — При цьому важливою частиною переговорного процесу є постановка реалістичних цілей. Тому слід працювати з реалістичними вимогами і проблемами, а не намагатися задовольнити всі побажання».

На семінарі-нараді були також обговорені актуальні питання роботи Федерації роботодавців України, обласних організацій і об'єднань роботодавців щодо підвищення ефективності соціального діалогу, відбувся обмін досвідом роботи виконавчих дирекцій обласних організацій та об'єднань роботодавців.