Новости

16.08.2012

До роботи щодо погашення боргів із зарплати на держпідприємствах області залучатимуться представники міністерств та відомств

15 серпня під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат, у роботі якої взяв участь і виступив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

Обласна тимчасова комісія зажадала від керівників підприємств-боржників що вони повинні або розробити нові, або підтвердити вже існуючі плани-графіки погашення заборгованості із зарплати та внесків до Пенсійного фонду і узгодити їх з відповідними міністерствами та відомствами. Крім того, обласна комісія попередила, що направить інформацію про підприємства, які мають заборгованість, до Кабінету міністрів України та органів прокуратури.

«Той факт, що у роботі комісії приймає участь представник центрального органу виконавчої влади, безумовно позитивний крок, — зазначив, виступаючі на засіданні, член комісії, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв. — Але хотілося, щоб наступним кроком профільного міністерства було практичне рішення щодо долі державних підприємств-боржників, які фактично де-юре ще є, а де-факто — свою діяльність припинили ще кілька років назад, залишивши лише керівника, кілька пенсіонерів та борги з невиплаченої зарплати», — наголосив Василь Григор’єв.

Підбиваючи підсумки засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що відтепер засідання, на яких розглядатимуться питання погашення боргів із зарплати на державних підприємствах області, будуть відбуватися за участю представників міністерств та відомств.

«Сьогодні у роботі нашої комісії вперше взяв участь представник Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном. Сьогоднішнє засідання засвідчило, що участь представників центральних органів влади, дозволяє більш конкретно та ефективно розглядати проблеми погашення боргів із зарплати на державних підприємствах», — підкреслив Ігор Шурма.