Новости

15.08.2012

Роботодавці за створення умов для безпечної життєдіяльності населення

14 серпня відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми.

У роботі засідання обласної ради взяв участь виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

Обласна рада з питань безпечної життєдіяльності населення розглянула два питання: щодо стану, причин та заходів профілактики травматизму невиробничого характеру та питання дотримання законодавства про охорону праці на підприємствах сільськогосподарського виробництва.

Для удосконалення роботи щодо створення належних безпечних і здорових умов життя населення, за погодженням з Міністерством надзвичайних ситуацій України, в області розроблено та реалізується «План заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру на 2012 рік».

На засіданні було відзначено, що незважаючи на значну роботу, що проводиться в області з профілактики травматизму невиробничого характеру, в деяких районах та містах регіону рівень травматизму зріс: у декілька раз у містах Чугуїв та Ізюм, Чугуївському та Борівському районах, у 1,5 рази в Червонозаводському районі м. Харкова.

Серед нагальних питань, що потребують відповідного врегулювання і узгодження, — питання заповнення відповідних граф лікарняних листків виключно зі слів травмованої людини, що часто унеможливлює надання їй відповідної допомоги щодо її оздоровлення та реабілітації; вирішення питань зменшення сезонних факторів травматизму населення; погіршення технічного стану автотранспорту та контролю за його станом — як засобу з підвищеною небезпекою на дорозі.

Роботодавці підтримали пропозицію голови обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення Ігоря Шурми щодо проведення спільного засідання обласних державних фондів соціального страхування, — з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, — щодо посилення їх ролі у забезпеченні в області безпечних умов життєдіяльності населення, як на роботі, так і в побуті.

Обласна рада з питань безпечної життєдіяльності населення з розглянутих питань прийняла відповідні рішення.