Новости

17.12.2009

Унікальний механізм соціального діалогу ще не завжди спрацьовує з достатньою ефективністю – А. Гіршфельд

У Федерації роботодавців України розпочата робота з підбиття підсумків виконання Генеральної угоди між Кабінетом міністрів, всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями на 2008-2009 рр.

Так, 17 грудня відбулося чергове засідання повноважних представників сторони власників — Уряду та всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, членом якої є і голова ради об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд.

Федерація роботодавців звертає увагу на той факт, що узгоджені два роки назад положення Генеральної угоди, не завжди дотримуються і перш за все через не дотримання Кабінетом міністрів процедури погодження нормативно-правових актів.

Як зазначив Анатолій Гіршфельд, унікальний механізм соціального діалогу ще не завжди спрацьовує з достатньою ефективністю. Про це може свідчити і хід реалізації досягнутих домовленностей, визначених Генеральною угодою, коли задекламовані добрі наміри підвищення ефективності соціального діалогу в більшості своїй так і залишились намірами.

Рада об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» вважає за необхідність підвищення ефективності механізму соціального діалогу, який передбачено Генеральною угодою, що унеможливило б прийняття законодавчо-регулюючих документів, які можуть зашкодити реальному сектору економіки.

Сторони соціального діалогу домовились продовжити спільну роботу щодо підсумків виконання Генеральної Угоди 2008-2009 рр.