Новости

22.06.2012

Обговорені проблеми боргів з виплати зарплати у Богодухівському районі

Сьогодні у м. Богодухів Харківської області під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми відбулося виїзне засідання тимчасової обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

У роботі виїзного засідання обласної комісії взяв участь і виступив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

На засідання були запрошені керівники ряду підприємств м. Богодухів і Богодухівського району району, що мають борги з виплати зарплати, члени районної комісії по погашенню боргів по зарплаті, голова організації роботодавців Богодухівського району Микола Пушкарь.

«Безумовно ясно те, що борги на ряді підприємств вашого району з виплати заробітної плати виникли не вчора і причини їх виникнення різні і мають глибинний економічний характер. Але у окремих господарників, на мій погляд, присутні і утриманські настрої, коли не приймаються взагалі будь-які більш-менш дієві заходи для виправлення становища, чекають, доки держава вживе свої заходи чи забезпечить їх відповідним фінансуванням, — зазначив Василь Григор'єв. — Ось з такими підходами до проблеми боргів з виплати зарплати ми не можемо погодитися і просимо, перш за все керівників підприємств, де ще залишилися борги, районну комісію з виплати заробітної плати, районну організацію роботодавців задіяти виважені, але діючі заходи щодо виправлення становища», — підкреслив Василь Григор'єв.

Заслухавши звіти керівників-боржників району та обговоривши проблеми, обласна комісія прийняла відповідне рішення щодо виправлення становища з виплатою зарплати у Богодухівському районі.

Після закінчення роботи обласної комісії, виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор’єв, на виконання доручення голови Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолія Гіршфельда, провів робочу зустріч з головою Богодухівської районної організації роботодавців, директором Богодухівського електромеханічного заводу, почесним громадянином м. Богодухів Миколою Пушкарем, в ході якої були обговорені питання діяльності районної організаці роботодавців та проблемні питання господарників та бізнесу Богодухівщини, підвищення ролі організації роботодавців у соціальному діалозі з органами місцевої влади, реалізації норм і положень Закону України «Про соціальний діалог».