Новости

20.04.2012

Бізнес і влада Харкова обговорюють проблеми інноваційного розвитку регіону

19 квітня на базі компанії UBC Group у рамках роботи Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада — ефективне співробітництво». У заході взяв участь виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв.

Це вже третій бізнес-форум, що проводиться за останній період у м. Харкові. Перший було проведено на Харківській тютюновій фабриці, другий — на «Нестле» і третій — 19 квітня — було проведено на базі української компанії UBC Group, яка займається виготовленням пивного обладнання.

В рамках бізнес-форуму були обговорені питання запровадження інновацій та правового забезпечення інноваційного розвитку промислового комплексу області, необхідності інституціалізації у сучасних умовах інноваційної функції держави, ефективність якої стає ключовим чинником розвитку економіки і забезпечення державного економічного суверенітету.

«Такі заходи, як показує практика спільної роботи влади і бізнесу, нам дуже потрібні і важливі, — зазначив виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор'єв. — У першу чергу — це спілкування, це досвід, це порозуміння сторін соціального діалогу у підходах до інноваційного характеру розвитку економіки. Безумовно, цьому у значній мірі сприяє участь голови Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», генерального директора «УПЕК» Анатолія Гіршфельда у роботі Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. В інноваційному розвитку економіки повинен бути зацікавленим не тільки бізнес, а й держава, забезпечуючи цей напрямок відповідним законодавчим полем та своїм сприянням», — наголосив Василь Григор'єв.