Новости

15.02.2012

Об’єднання роботодавців «Граніт» категорично проти любих проявів рейдерства Харківських підприємств

Серед викликів та загроз, які додатково до інших чинників, негативно впливають на стан економічної безпеки Харківських підприємств, — неефективність захисту права власності, спроби рейдерства, відсутність належних умов для формування необхідного інвестиційного потенціалу.

На тлі зазначених процесів, стурбованість Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» та промисловців регіону викликає поширення протиправних схем перерозподілу та відчуження власності ряду акціонерних товариств.

Прямими, хоча й завуальованими, ознаками рейдерства є незаконні дії щодо скуповування акцій у дрібних акціонерів, розголошення даних реєстрів власників акцій, винесення незаконних судових ухвал (рішень) у справах з вирішення корпоративних конфліктів, протиправні дії приватних охоронних структур та груп людей щодо захоплення акціонерних товариств, тощо, — що є прямими ознаками рейдерства.

Такі дії окремих бізнесових угрупувань не співвідносяться з нормами чинного законодавства і відносяться до окремого виду економічних злочинів.

Основною метою діяльності Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» є представництво та захист прав і законних інтересів роботодавців на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Представники членських організацій ООР ХО «Граніт» входять до складу Харківської міської, обласної регіональної та Національної тристоронньої соціально-економічної ради та колегій при органах виконавчої влади, як на місцевому, так і на центральному рівнях.

Вважаємо за необхідне заявити, що «Граніт» буде вживати всі можливі законні заходи для захисту учасників обласного об'єднання роботодавців «Граніт» у разі виникнення для них рейдерської загрози.

ООР ХО «Граніт» налаштований задіяти всі важелі впливу, від інформаційних і юридичних до лобістських, як на рівні регіону, так і на рівні центральних органів влади, для запобігання подібних інцидентів у Харківській області.

Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» наголошує, що явище «рейдерства» загрожує не лише стабільній роботі і розвитку ряду Харківських підприємств, а й української економіки і безпеці країни в цілому.