Новости

19.01.2012

Ефективний соціальний діалог з владою – шлях до росту економіки держави

18 січня 2012 року у центральному офісі АТ УПЕК відбулося засідання правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт» під головуванням голови правління ХООР «Граніт» Анатолія Гіршфельда.

На засіданні було розглянуто питання стану соціального діалогу у регіоні і задачах підвищення його ефективності у 2012 році, виходячи з рішень Об'єднавчого з'їзду Федерації роботодавців України.

У роботі засідання прийняли участь керівники провідних підприємств м. Харкова: Янов Л.І. — голова ради засновників АТ «Харківський завод підйомно- транспортного устаткування», депутат Харківської міської ради; Жданов О.А. — директор ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Герой України, депутат Харківської міської ради; Чередник В.І. — генеральний директор ДП «Завод «Електроважмаш»; Колесников О.О. — генеральный директор АТ «Харківський електромеханічний завод», депутат Харківської обласної ради; Коваленко А.О. — генеральний директор АТ «Харківська бісквітна фабрика», Герой України; Замирець М.В. — генеральний директор-головний конструктор ДП «Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування»; Іщенко Г.І. — головний інженер АТ «Харківський завод «Турбоатом» та інші.

Учасники засідання всебічно обговорили основні на сьогодні болючі питання Харківських роботодавців: теорії і практики Податкового кодексу у частині автоматичного повернення податку на додану вартість, змін до Митного кодексу, підготовки пропозицій до нового Кодексу про працю та нової редакції Закону України «Про організації роботодавців».

Були прийняті відповідні рішення стосовно посилення ролі соціального діалогу з органами виконавчої влади щодо створення більш сприятливих умов для розвитку підприємництва та економіки регіону та ефективного господарювання суб'єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, визнано за необхідне створення трьох робочих груп із залученням фахівців промислових підприємств для напрацювання пропозицій до Митного, Податкового та Трудового Кодексів України.

Визнано також доцільним доручити голові правління Анатолію Гіршфельду організувати робочу зустріч керівників провідних Харківських підприємств з новопризначеним керівником Харківської обласної Податкової адміністрації Андрієм Роздайбідою.

Учасники засідання із задоволенням сприйняли рішення Об’єднавчого з’їзду про об'єднання зусиль організацій роботодавців і їх об’єднань на центральному рівні та обрання Дмитра Фірташа головою Федерації роботодавців України та висловили надію, що з приходом Дмитра Фірташа до керівництва національним рухом роботодавців, його ефективність і конструктивність щодо створення умов для ефективного розвитку вітчизняної економіки та ефективного господарювання вітчизняного товаровиробника, — значно зростуть.