Новости

21.12.2011

Реалізація державної соціальної і економічної політики залежать від стану соціального діалогу у суспільстві

Сьогодні, 21 грудня, під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми, відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, у роботі якого взяв участь і виступив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв.

На засіданні тристоронньої ради було розглянуто питання «Про стан виконання заходів регіональної програми сприяння розвитку малого підприємництва у Харківській області на 2011-2012 роки», «Про ефективність соціального діалогу в області та невідкладні заходи щодо його поліпшення».

Виступаючи на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради, виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор'єв звернув увагу учасників засідання на планомірний розвиток у регіоні соціального діалогу та ріст його конструктивності та ефективності. Зокрема він зауважив, що «Вироблення та реалізація державної соціальної і економічної політики, її ефективність на місцях залежать від стану соціального діалогу у суспільстві».

«Саме тому, — зазначив Василь Григор'єв, Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», планомірно виступає за розвиток системного соціального діалогу на рівні районів і міст області. З іншої сторони, на жаль, центральні органи виконавчої влади, незважаючи на підписану Генеральну Угоду між Кабінетом міністрів, роботодавцями та профспілками, в окремих випадках, не чують або не хочуть почути голос роботодавців хоча б по таким гострим питанням ефективного вітчизняного господарювання як питання повернення податку на додану вартість та прийняття довгостраждального Трудового кодексу».

Цю думку підтримали члени тристоронньої соціально-економічної ради, зокрема генеральний директор ПуАТ «Харківська бісквітна фабрика» Алла Коваленко, зазначивши, що відсутність конструктивної політики у поверненні ПДВ дуже боляче б'є по вітчизняному товаровиробнику та відчутно знижає ефективність господарювання та відповідні надходження від нього до бюджету.

Учасники засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, обговоривши питання, прийняли відповідні рішення щодо регіональної програми сприяння розвитку малого підприємництва у Харківській області на 2011-2012 роки, підвищення ефективності соціального діалогу в області та заходів щодо його поліпшення.