Новости

30.10.2009

Обговорення шляхів адаптації податкового законодавства до європейських стандартів представниками податкової служби та ООР ХО «Граніт»

У процесі приєднання України до європейських структур першочергову роль відіграє адаптація національної економічної політики та економічного законодавства до загальноєвропейських вимог.

ООР ХО «Граніт» тісно та продуктивно співпрацює з Державною податковою службою у Харківській області з питань впровадження нових методів роботи, наближених до європейських стандартів.

28 жовтня 2009 року відбулась робоча зустріч представників податкової служби та Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», під час якої обговорювалося питання реформування податкового законодавства та його наближення до європейських норм.

Під час зустрічі увагу присутніх було звернено й на питання обслуговування платників податків відповідно до затверджених ДПА України стандартів надання адміністративних послуг, що пропонуються органами ДПС юридичним та фізичним особам.

Так, на офіційному сайті ДПА у Харківській області створено розділ «Перелік адміністративних послуг» у допомогу підприємцям, де кожен має можливість отримати детальну інформацію щодо порядку, адреси та графіку роботи підрозділів податкових інспекцій з питань видачі довідок, патентів та інших необхідних документів для суб’єктів господарської діяльності.

У свою чергу, Василь Григор’єв, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», відзначив позитивний аспект у роботі податкової служби щодо створення інформаційно-довідкового центру, куди може безкоштовно зателефонувати кожен роботодавець, підприємець, бізнесмен та отримати вичерпну відповідь на хвилюючі питання податкового законодавства, зокрема:

  • реєстрації та обліку платників податків;
  • проведення розрахункових та касових операцій;
  • патентування окремих видів підприємницької діяльності;
  • ліцензування і контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів;
  • положень міжнародних договорів України з питань оподаткування;
  • іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладений на органи державної податкової служби.

Телефон гарячої лінії інформаційно-довідкового центру ДПА у Харківській області: 800-501-00-70.