Новости

15.12.2011

Корпоративний фонд роботодавців забезпечив 29 потерпілих на виробництві автомобілями

15 грудня 2011 року, на території ПАТ «Харків-Авто» (м.Пісочин), відбулись урочисті заходи по видачі автомобілів Деу Сенс особам, які стали інвалідами внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

У цій соціально значимій події взяли участь представники трьохстороннього соціального діалогу Харківської області «роботодавці — профспілки — влада»: заступник виконавчого директора Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Павло Князєв, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, заступник голови обласної державної адміністрації І.М.Шурма.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма висловив подяку представникам роботодавців за те, що вони наповнюють відповідні фонди, завдяки чому держава виконує свої законні зобов’язання. Він зазначив, що потреба у автомобілях для людей, які мають трудове каліцтво, в Харківській області забезпечена на 100%.

На черзі залишилося 17 людей, які з різних причин відмовились отримувати автомобілі. Начальник обласного управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Харківській області Валерій Предко наголосив, що Фонд має змогу забезпечити автомобілями і решту черговиків.

За інформацією Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області протягом грудня буде видано 29 автівок.

Довідково:

У відповідності до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», страхування від нещасного випадку є самостійним видом загальнообов'язкового державного соціального страхування, за допомогою якого здійснюється соціальний захист, охорона життя та здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності.

Страхування від нещасного випадку на виробництві є єдиним видом загальнообов'язкового державного соціального страхування, що не передбачає сплати страхових внесків найманими працівниками.

Фінансове наповнення Фонду, його матеріально-технічне забезпечення, грошові виплати та надання усіх соціальних послуг, включаючи забезпечення потерпілих на виробництві від нещасних випадків автомобілями, здійснюється виключно за рахунок коштів, що сплачуються роботодавцями до Фонду.

За 11 місяців 2011 року роботодавцями Харківської області до Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань сплачено майже 155 млн. грн.